REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Orban: Vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice

Orban: Vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice

Replica API 11 iunie 2020 | 00:00 1173

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va creşte pensiile "cu cât este posibil, în funcţie de realităţile economice", pe bază de "analize, de date, de prognoze serioase".

"Noi lucrăm pe bază de analize, pe bază de date, pe baze de prognoze serioase, pe bază de studii de impact şi aşa mai departe. Primul lucru, să se facă analiza pe starea economică şi bugetară pe primele 6 luni, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. Doi, trebuie realizată o prognoză pe termen mediu şi lung privind evoluţia economiei româneşti care să fie corelată cu perspectivele de evoluţie ale economiei europene în ansamblul său, pentru că România este indisolubil legată de economia Europei, 80% din schimburile comerciale le avem cu state din Uniunea Europeană. (...) În funcţie de aceste date, vom şti foarte clar care va fi decizia. Vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice şi, mai ales, vom creşte pensiile, astfel încât să avem garanţia că pot fi plătite pensiile", a declarat Ludovic Orban, miercuri, întrebat când va fi făcut anunţul privind majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Premierul a adăugat că "nu pot fi plătite pensiile numai până la alegeri, aşa cum vrea PSD", ci trebuie să existe garanţia că "pot fi plătite pensiile şi în 2021 şi în 2022 şi în 2023 şi în 2024".

"Fără să afectăm bugetele necesare pentru proiectele de investiţii, fără să afectăm resursele financiare necesare pentru dezvoltarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, de energie, de sănătate, de educaţie, pentru că România are nevoie ca de de aer de investiţii majore în toate aceste domenii de activitate şi fără acest front investiţional riscăm să afectăm perspectivele de dezvoltare ale României pe termen lung. Ca atare, vom creşte pensiile, cu cât vom creşte pensiile, vom anunţa când vom avea datele necesare", a completat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ACEASI Mizerie
0
0
Aplica legea Orban, legea cea votata de plavanul de la Cotroceni. Adica 40 % marire altfel sa iti iau fata aia de betiv in pula si tie si familiei tale
1
0
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
2
1
Cand auzi ca doresc sa faca analize, e clar ca nu se doreste punerea in aplicare a legii. Mai apoi vor veni cu o crestere de 10, 15 la suta , dar vor mai cere un termen de gratie de 6 luni pentru a putea emite deciziile.Si tot asa vor plimba zaharelul.
2
0
suntem datori vanduti!Foaie verde de bani nai , pensiile vor creste-n mai!
1
2
Nu ti-e rusine tie si aluia de la Cotroceni ?----Voi nu mai stiti citi bani aveti si ce sa faceti cu ei iar pe noi ne afundati in saracie !----istoria tarii va va pune pe paginile negre ---rusine pnl
2
4
PENSII SPECIALE MARITE...ALOCATII SI PENSII PT PROSTIME TAIATE
2
4
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272