REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
13.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Orban: Vom discuta cu formaţiunile politice pentru a încerca să formăm o majoritate

Orban: Vom discuta cu formaţiunile politice pentru a încerca să formăm o majoritate

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 336

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii vor discuta cu formaţiunile politice, cu excepţia PSD, pentru a încerca să formeze o majoritate.

"Vom discuta cu formaţiunile politice, cu grupurile parlamentare pentru a încerca să formăm o majoritate. (...) Încă suntem sub incidenţa unor acorduri politice pe care le-am semnat cu formaţiunile politice şi cu grupurile parlamentare pe care noi le-am respectat şi le respectăm", a spus Orban, precizând că discuţiile nu vor fi purtate şi cu PSD, scrie Agerpres.

El a arătat că singurul acord politic care nu a fost respectat a fost cel cu UDMR, legat de faptul că legea privind alegerea primarilor în două tururi a fost adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului.

"Cu orice ocazie în care ne vom putea exprima şi vom putea participa la o decizie care să statueze alegerea primarilor în două tururi o vom folosi şi vom fi pentru alegerea primarilor în două tururi", a mai spus Orban.

Întrebat dacă există posibilitatea ca un viitor guvern liberal să vină cu o OUG privind alegerea primarilor în două tururi, el a răspuns: "Şi cu altele", fără a preciza exact despre ce acte normative ar fi vorba.

El a mai arătat că la votul de învestitură a Guvernului Cîţu, parlamentarii liberali vor fi prezenţi la şedinţa de plen.

"Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru ţară, vor acţiona în cadrul constituţional şi alături de noi sunt implicaţi în încercarea de a forma o majoritate parlamentară. Parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi cred că acest lucru este normal pentru toţi parlamentarii, indiferent din ce formaţiune politică fac parte", a adăugat Orban.

El a indicat că liberalii doresc să existe un calendar în Parlament cât mai rapid privind învestirea Guvernului Cîţu, astfel încât audierile candidaţilor pentru funcţia de ministru să aibă loc marţi şi miercuri, iar votul de învestitură - joi sau luni.

Negocierile PNL cu formaţiunile parlamentare ar urma să aibă loc luni şi marţi, potrivit unor surse liberale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272