REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Organismele de formare profesională, atestate de ASF, pot organiza online cursuri de perfecţionare

Organismele de formare profesională, atestate de ASF, pot organiza online cursuri de perfecţionare

Replica API 24 decembrie 2020 | 00:00 963

Organismele de formare profesională, atestate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor putea organiza şi desfăşura în sistem online programele de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională pe piaţa de capital. Regulamentul actualizează cadrul legal aplicabil în domeniul formării şi pregătirii profesionale specifice pieţei de capital, în sensul armonizării acestuia cu necesităţile şi particularităţile pieţei, aflate într-o continuă dinamică. Principala noutate adusă de regulament o reprezintă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică", se arată într-un comunicat al ASF, scrie Agerpres.

Vicepreşedintele instituţiei, Gabriel Grădinescu, a arătat, în comunicat, că Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19.

"Prin această posibilitate, oferită organismelor de formare profesională, Autoritatea estimează că se va înregistra un puternic impact pozitiv asupra desfăşurării activităţilor pe piaţa de capital. Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19", a declarat Gabriel Grădinescu.

Prin acest nou act normativ se abrogă Regulamentul CNVM nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.

"Regulamentul are în vedere inclusiv debirocratizarea şi simplificarea documentaţiei necesare atestării în calitatea de organisme de formare profesională, precum şi de eficientizare a desfăşurării programelor de formare profesională prin oferirea unei independenţe mai mari organismelor de formare profesională cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a acestor programe", a precizat vicepreşedintele ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, cele trei sectoare însumând peste 10 milioane de participanţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212