Organizaţia Modială a Sănătăţii, în România. Dacă vom continua ISTERIA ANTIVACCIN, vom deveni pericol pentru Europa
Organizaţia Modială a Sănătăţii, în România. Dacă vom continua ISTERIA ANTIVACCIN, vom deveni pericol pentru Europa
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMedicul primar şi rectorul UOC, Sorin Rugină: ‘Trebuie să vaccinăm cât mai mult şi să dăm cât mai puţine antibiotice’
Medicul primar şi rectorul UOC, Sorin Rugină: ‘Trebuie să vaccinăm cât mai mult şi să dăm cât mai puţine antibiotice’
Rectorul Universităţii Ovidius Constanţa (UOC), prof. univ. dr. Sorin Rugină, atrage atenţia că vaccinarea este foarte importantă şi nu trebuie să ne aliniem curentului antivaccinare. “Din anul 1796 avem vaccinuri. Patologia este controlată tocmai pentru că în funcţie de provocările aduse de noile boli s-au sintetizat şi vaccinurile, şi s-a ajuns la industrie, prin inginerie genetică. Şi sigur am ajuns la şapte miliarde de oameni pe glob tocmai pentru că am vaccinat.
Sorin Rugină
Acum a apărut curentul antivaccin, dar acest curent s-a extins foarte tare prin mijloacele media, facebook, comunicarea pe internet, şi mai ales prin faptul că persoanele din curentul antivaccin sunt nume celebre. Şi preşedintele Donald Trump a fost înainte de a fi preşedinte, acum poate şi-o fi schimbat conceptul, împotriva vaccinurilor invocând diverse motive”, a declarat medicul primar Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius Constanţa.
Organizaţia Modială a Sănătăţii, verificări de rutină şi la Constanţa
Prof. univ. dr. Sorin Rugină a precizat că suntem o ţară europeană şi nu ar trebui să ne opunem vaccinării. “Am ajuns în situaţia extrem de neplăcută ca o ţară europeană, că suntem o ţară europeană, să aibă epidemie de rujeolă, rujeola fiind o boală care prin vaccinare poată să dispară. Şi chiar săptămâna trecută (n.r. joi, 20 decembrie) au fost cei de la Organizaţia Modială a Sănătăţii, care analizeză cum a fost posibil să apară rujeola şi la Constanţa şi-n România, peste tot, doar pentru că nu s-au vaccinat”, a declarat şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.
Halichidis Stela, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a afirmat că precizat că vizita celor de la OMS este o procedură de rutină: “Au fost probleme la Constanţa, nu mai sunt, dar recomand să se vaccineze în continuare. Vaccinurile sunt bune şi sigure. Să terminăm cu moda privind pericolul vaccinării lansată de cei neinstruiţi. Toţi neaveniţii îşi dau cu părerea”.
Pentru că refuzăm vaccinarea suntem văzuţi ca un pericol în Europa. “Patologia noastră este o patologie sub control şi atunci trebuie să raportezi fiecare caz. Când ne-am trezit cu 2.000 de cazuri de rujeolă într-o ţară europeană în care se vaccinează, am devenit un pericol pentru Europa, pentru că nu vor să-i mai primească pe cei care nu dovedesc că nu dezvoltă rujeoală în străinătate”, a menţionat medicul primar Sorin Rugină. “Toată lumea ajunge la întrebarea dacă nu mai avem bola x de ce mai vaccinăm? Păi nu mai avem boala x pentru că vaccinăm. În momentul în care ai oprit vaccinarea, iată - circulă virusul”, a adăugat prof. univ. dr. Sorin Rugină.
Pentru ţările exotice ne vaccinăm, în rest refuzăm...
Teoretic, vaccinurile sunt obligatorii, susţine prof. univ. dr. Sorin Rugină. “Se spune că nu mai sunt obligatorii. Este un program naţional, prin care sunt recomandate. Ele teoretic sunt obligatorii, pentru că dacă nu ai făcut vaccinul te îmbolnăveşti şi reprezinţi un pericol pentru ceilalţi”, a explicat prof. univ. dr. Sorin Rugină. Pe de altă parte, asistăm la un paradox. Refuzăm vaccinarea copiilor, dar nu şi atunci când mergem în vacanţe sau în voiaj în ţări exotice.
“Din nefericire, sunt persoane vocale, nu o să citez o persoană foarte telegenică şi care a creat un mare deserviciu vaccinologiei şi care cred că excede cumva şi prevederilor legale. Toţi sunt împotriva vaccinărilor propriilor copii, dar când este vorba să plece în zonele exotice se vaccinează. La marinari chiar sunt obligatorii. Poţi să mori. Nu se face vaccinul doar ca să fie pe hârtie”, a subliniat prof. univ. dr. Sorin Rugină.
Vaccinul HPV, primul vaccin împotriva unui cancer pe care noi nu-l aplicăm
Prof. univ. dr. Sorin Rugină încruajează şi vaccinarea HPV. “Este posibil să avem vaccin pentru cancer uterin şi să nu-l aplicăm pentru că s-a început greşit o campanie. Vaccinul HPV este disponibil, dar noi nu facem vaccinare. „Ţările europene fac vaccinare la fetiţele de 11 ani, 12, 13 ani, înainte de a începe viaţa sexulă. Dar fac şi la băieţi pentru că ei transmit virsului.
Este primul vaccin împotriva unui cancer şi pe care noi nu-l aplicăm. S-a creat ideea că vaccinul este dăunător. Pentru că suntem o ţară europeană trebuie să vaccinăm cât mai mult şi să dăm cât mai puţine antibiotice. O să murim cu toţii de propriile noastre arme. Dăm atibiotice pe toate liniile şi microbii nu mai răspund”, este semnalul de alarmă pe care îl trage prof. univ. dr. Sorin Rugină.
Camelia MATEI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News