REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

OSCAR 2021: Nominalizare istorică pentru o actriţă din Coreea de Sud

OSCAR 2021: Nominalizare istorică pentru o actriţă din Coreea de Sud

Replica API 17 martie 2021 | 00:00 1135

Youn Yuh-jung este o figură legendară a filmului din Coreea de Sud, după ce a jucat în peste 100 de pelicule şi producţii de televiziune. Cu toate acestea, actriţa în vârstă de 73 de ani a declarat că nu s-a aşteptat niciodată să fie prima sud-coreeană nominalizată la premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar datorită rolului din filmul ''Minari'', unde interpretează o bunică plină de viaţă care călătoreşte din Coreea de Sud în Statele Unite pentru a avea grijă de nepoţii săi, relatează marţi Reuters, citată de Agerpres.

''Nu ştiu cum să descriu. N-am visat niciodată să fiu nominalizată la un Oscar'', a declarat Youn într-un interviu acordat luni.

Youn a precizat că se afla în Coreea de Sud, pentru o perioadă obligatorie de carantină de două săptămâni după ce a lucrat în Canada, când a aflat vestea de la o prietenă care a izbucnit în lacrimi după ce i-a spus despre nominalizare. ''Ea a plâns, eu nu'', a povestit Youn chicotind. ''Stăteam culcată pe canapea şi eram pe jumătate adormită'', a adăugat actriţa.

Alături de Youn, Steven Yeun, colegul său de platou din ''Minari'', a devenit primul asiatico-american nominalizat la un Oscar pentru cel mai bun actor.

Născută în Seoul, Yuen s-a mutat în Canada şi apoi în Statele Unite, când era copil.

De la debutul său în actorie, în 1966, Youn Yuh-jung a făcut senzaţie pe ecranele coreene datorită interpretării unor personaje pline de spirit şi profunde, printre acestea numărându-se o prostituată vârstnică în ''The Bacchus Lady'' (2016).

Youn a câştigat deja 32 de premii pentru rolul din ''Minari'', o poveste americană plină de tandreţe, despre o familie de imigranţi din Coreea de Sud în anii 1980 care încearcă să-şi găsească o viaţă mai bună prin înfiinţarea unei ferme în Arkansas.

''Minari'' este un film foarte personal pentru regizorul Lee Isaac Chung, parţial bazat pe propria sa viaţă, trăită în Arkansas.

Filmul este nominalizat în acest an la şase premii acordate de Academia Americană de Film şi a obţinut deja alte distincţii, inclusiv cea pentru cel mai bun film străin la Globurile de Aur 2021.

''Minari scrie istorie. Felicitări lui Isaac, Steven, YJ, Emile şi întregii familii 'Minari' pentru cele şase minunate #OscarNoms (nominalizări la Oscar, n.a.)'', a scris pe Twitter echipa de producţie a filmului.

Pelicula se foloseşte cu abilitate de comparaţia cu minari, o plantă cu frunze verzi şi rădăcini interconectate, care are nevoie de cel puţin un an ca să crească, drept metaforă a experienţei imigranţilor, a declarat criticul de cultură pop Kim Hern-sik, care a lăudat interpretarea inedită a lui Youn în rolul unei bunici neconvenţionale din Coreea de Sud.

''Publicul apreciază sinceritatea interpretării sale'', a subliniat Kim. Youn ''se comportă ca şi cum povestea i-ar aparţine şi este acest personaj vârstnic, plin de înţelepciune din experienţa sa de viaţă'', a adăugat criticul citat de Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272