REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

OUG privind judecarea APELURILOR în complete de 3 judecători NU intră în VIGOARE de la 1 ianuarie 2021

OUG privind judecarea APELURILOR în complete de 3 judecători NU intră în VIGOARE de la 1 ianuarie 2021

Replica API 2 ianuarie 2021 | 22:04 2276

Ordonanţa de urgenţă prin care s-a dispus amânarea aplicării dispoziţiilor legale referitoare la compunerea completurilor de apeluri a fost aprobată de Guvern. Aşa că, OUG nu va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Stelian Ion, ministrul Justiţiei, spune că aceste dispoziţii ar fi avut drept efect producerea unor blocaje grave.

„Am adoptat în Guvern o ordonanţă care se referăla buna organizare a instanţelor de judecată. De la 1 ianuarie, urma să intre în vigoare nişte prevederi care ar fi impus constituirea unor completuri de câte 3 judecători care să judece apelurile civile şi poenale. Pentru că am primit solicitări expresee din partea CSM, foarte bine argumentate, în urma unei evaluări a situaţiei instanţelor judecătoreşti în care a rezultat volumul mare de încărcare a acestor instanţe, s-a ajuns la concluzia că trebuie să intervenim urgent la reglementare situaţiei. Altfel, s-ar fi produs blocaje inacceptabile în instanţele de apeluri, ceea ce ar fi condus la o mărire a duratei ăroceselor. Am considerat că este oportunăă această ordonanţă de urgenţă”, anunţa Stelian Ion,pe 31 decembrie.

Astfel, proiectul prevede că judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 și până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PENSIILE SPECIALE VOR RAMANE IN VIGOARE!CCR,ultima arma ramasa a psdului, si facut si isi va face treaba in continuare,pensiile speciale sunt un capitol inchis pt eternitate,orice lege care vine pe acest subiect va fi atacata de psd prin avocatul poporului sau chiar prin ei,la ccr,iar ccr ul va da mue.indiferent ce vor face sau spune orice lege va ajunge pe masa CCR si v a fi declatata neconstiyutionala. Deci mooe psd
3
1
Am votat pentru "FARA PENALI,FARA ORDONANTE.....!" Acum cu astea ati inceput! Rusine sa va fie!
10
2
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
10
2
postacii rosii de mai jos. Va urez sa muriti de oftica, omul a dat ordonanta ca sa nu intre in vigoare mizeria de ordonanta data de ciumati ca sa blocheze justitia. Dupa 2 ani va desfiintati, ciuma rosie nu o sa mai aiba bani pentru postacii platiti si nici posturi de acordat ciumetilor rosii ca voi!
7
14
Ai inceput sa te bagi ca musca in pizda labagiule
9
6
Pai nu strigati din toate puterile fara OUG pe justitie! V-ati schimbat principiile la 180 grade? Ati avut un profesor nemaipomenit in PSD! Ati copiat tot ce a fost mai rau!
14
6
Mare ratat e avocatul asta de 2 lei, ca si partidul USR !!!, un partid de frustrati care cred ca a venit si vremea lor
12
7
Goniti circarul asta de la MJ ! Inapoi la boxe in parlament si cioarda de garsoniere cu el, adica la ce stie sa faca.
15
8
Bravo Stelica, acum vede mai multa lume care este adevarata ta valoare !
18
5
Stelica cu agenda clara, s a apucat deja de treaba ca nu se stie cat sta. Intreb si eu asa, cu pensiile speciale am uitat? cu pensionarile anticipate am uitat? voturile prin corespondenta pierdute la alegeri cand urlai ca din gura de sarpe? dosarele mineriadelor si revolutiei? dosare pt bosanceanu, comanescu pt cum au pus ei mana pe bunurile statului ai deschis?doar esti din cta, plus restul ep care nu ii stim.de la voiculescu ai recuperat banii? ce scarba imi e de tine ipocritule, ai pacalit atatia oameni!
19
5
traiasca politica, deja incepem cu alba neagra
16
4
Nu el a initiat referendumul ala cu "fara Ordonante de Urgenta pe Justitie"? Acum "e bune" ordonantele? Pe de alta parte, sefa Senatului, Dragu aia de la USR - PLUS, probabil ca are Alzheimer: isi aduce aminte de Referendumul cu "300 de parlamentari unicamerali", dar de asta "pe justitie" nu mai stie nimic. Memoria pe termen scurt afectata grav la asta!
24
6
Looser ul asta cu 15 la suta la alegeri a ajuns ministrul justitiei. Pai sunt avocati si profesori de drept celebri in tara asta si noi il punem pe anonimul asta ministru??? Sa faca jocurile multinationalelor si ale lui Macron
21
10
Cume cu referndumul, ala pe care l au crezut or bii, aia care v au votat? Cum e stelica? Tu o dai cu S I I J ul, Stelica!!
20
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468