REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Oul de prepeliță, un super-aliment pentru copii sănătoși

Oul de prepeliță, un super-aliment pentru copii sănătoși

Replica API 12 decembrie 2020 | 00:00 1244

Fiind o sursă de vitamine și minerale importante pentru buna dezvoltare și funcționare a organismului, oul de prepeliță ar trebui să facă parte din alimentația adulților, dar și a copiilor.

Ce substanțe nutritive conține oul de prepeliță?

În ciuda dimensiunilor, oul de prepeliță conține de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 și de 15 ori mai multa vitamina B2 decât cel de găină. Conține, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esențiale, precum calciu, zinc, potasiu și sulf și amino-acizi, scrie doc.ro.

Când pot introduce oul de prepeliță în alimentația copilului meu?

Majoritatea pediatrilor recomanda introducerea gălbenușului de ou după vârstă de 6 luni, iar a albușului după vârstă de 1 an. Oul de prepeliță are un potențial alergen mult mai scăzut decât oul de găină, dar cu toate acestea, înainte de a introduce acest aliment în dieta bebelușului, cereți sfatul medicului curant și respectați regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduce oul de prepeliță organismului?

Cura cu oua de prepeliță este cunoscuta încă din antichitate. Aceasta da rezultate miraculoase în tratarea mai multor afecțiuni, cum ar fi: ulcer, gastrita, tuberculoza, astm, diabet, anemie. Consumul regulat de ouă de prepeliță:

- îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar

- ajută refacerea organismului în în urma intervențiilor chirurgicale sau a atacurilor de cord/cerebrale

- reduce dezvoltarea celulelor canceroase

- stimulează activitatea intelectuala.

Copiii care consuma oua de prepeliță au mai puține șanse de a contacta boli infecțioase. Ouăle de prepeliță se găsesc că și în anumite produse cosmetice, deoarece au proprietatea de a întări parul (se face și un tratament special pentru calviție) și de a îmbunătăți culoarea și aspectul pielii.

Cum aleg și cum păstrez ouăle de prepeliță?

În primul rand, coaja trebuie să fie intacta: fără crăpături, zgârieturi. O modalitate de a deosebi un ou crud alterat de unul bun, este de a introduce ouăle într-un vas cu apa. Ouăle alterate se vor ridica la suprafață (valabil și pentru ouăle de găină). Ouăle din comerț au data de expirare înscrisă pe ambalaj și până atunci trebuie ținute la frigider. Ouăle procurate de la producătorii locali trebuie consumate în maxim 7-10 zile din ziua în care au fost ouate, și de asemenea, refrigerate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212