REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ovidiu are, începând cu acest an şcolar, o grupă de grădiniţă cu orar prelungit

Ovidiu are, începând cu acest an şcolar, o grupă de grădiniţă cu orar prelungit

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 419

Oraşul Ovidiu are, începând cu acest an şcolar, o grupă de grădiniţă cu orar prelungit, care a fost creată în cadrul Grădiniţei Licurici. Deşi are aproximativ 15.000 de locuitori, oraşul Ovidiu nu a avut niciodată o grădiniţă cu orar prelungit, cu toate că aceasta era foarte necesară. Primarul ales în luna iunie a acestui an, George Scupra, a înţeles că o astfel de grădiniţă cu orar prelungit este absolut necesară şi a făcut totate demersurile pentru realizarea ei. "Până când vom reuşi să facem o grădiniţă separată cu orar prelungit, proiect pentru care am început deja să facem demersuri, am luat decizia înfiinţării unei grupe în cadrul Grădiniţei Licurici, care va avea 25-30 de copii", a declarat primarul oraşului Ovidiu, Scupra George.

Grădiniţa cu orar prelungit este o necesitate în oraşul Ovidiu, având în vedere că tinerii din Ovidiu îşi duc copiii la grădiniţe de acest gen din Lumina şi Constanţa. Realizarea grupei în cadrul Grădiniţei Licurici a fost dificilă, având în vedere termenul scurt necesar pentru aprobările de care administraţia locală avea nevoie. "Mulţumesc pe această cale inspectorului şcolar general, Răducu Popescu, pentru înţelegerea de care a dat dovadă şi pentru spijinul pe care l-a acordat oraşului Ovidiu în această direcţie. Este un prim pas pe care Primăria şi Consiliul Local Ovidiu l-au făcut în această direcţie", a dorit să precizeze primarul Scupra George.

Pe lângă grupa de grădiniţă cu orar prelungit, în cadrul Grădiniţei Licurici a fost realizată, cu bani din bugetul local, o cameră de izolare pentru copiii cu simptome de boală, care este dotată cu pat, toaletă şi toate cele necesare, şi un cabinet pentru asistentul medical. De asemenea, de la 1 octombrie, va demara şi contractul cu o firmă de catering, care va furniza o masă pentru preşcolarii din grupei de grădiniţă cu orar prelungit, şi care va fi subvenţionată cu 50% de administraţia locală, potrivit hotărârii Consiliului Local aprobată în şedinţa ordinară din 11.09.2012.

Prin intermediul aceleaiaşi hotărâri a fost aprobată şi subvenţionarea cu 50% a transportului elevilor şi studenţilor din Ovidiu, care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: a) au avut maximum 10 absenţe nemotivate pe semestru şcolar/universitar precedent; b) au obţinut media generală pe semestrul precedent egală sau mai mare cu 7. De asemenea, consilierii locali ai oraşului Ovidiu au decis ca, pentru anul şcolar 2012-2013, să subvenţioneze integral preţul abonamentelor pentru transportul în comun al cadrelor didactice din oraşul care predau în Ovidiu, inclusiv satele Poiana şi Culmea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212