REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ovidiu Ganţ: Din 2004 România beneficiază de cele mai bune garanţii de securitate din istoria sa

Ovidiu Ganţ: Din 2004 România beneficiază de cele mai bune garanţii de securitate din istoria sa

Victor ROTARU 4 aprilie 2024 | 00:00 125

Deputatul Ovidiu Ganţ din grupul minorităţilor naţionale a declarat marţi că începând din 2004, când a avut loc aderarea la NATO, România beneficiază de cele mai bune garanţii de securitate din istoria sa.

Ovidiu Gant: Din 2004 Romania beneficiaza de cele mai bune garantii de securitate din istoria sa Ovidiu Ganţ

"Începând din 2004 beneficiem de cele mai bune garanţii de securitate din istoria României. Alte garanţii anterioare pe care le-am avut declarativ în cursul istoriei în câteva rânduri nu s-au prea materializat. Astăzi le avem şi activăm în consecinţă ca un aliat de nădejde alături de ceilalţi membri NATO. Poate cel mai bun exemplu, din nefericire necesar, îl reprezintă acţiunea României de sprijinire a Ucrainei, în contextul agresiunii Rusiei. Atât cetăţenii cât şi statul român au ajutat Ucraina din prima clipă, dovedind că suntem un aliat de încredere în cadrul NATO. Participarea în alianţă presupune şi obligaţii, nu numai beneficii. Grupul parlamentar al minorităţilor înţelegând aceasta, a susţinut şi susţine o contribuţie financiară a României pentru creşterea capacităţii de apărare proprie şi, implicit, a alianţei în parametrii asumaţi de 2,5% din PIB", a spus Ganţ în plenul reunit al Parlamentului, în şedinţa care marchează 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi 75 de ani de existenţă a NATO.

Acesta a adăugat că a fi membru NATO nu înseamnă, aşa cum afirmă unii, să cedezi suveranitatea, ci înseamnă să o păstrezi.

"A rămâne singur în faţa unui inamic potenţial înseamnă să îţi pui în pericol suveranitatea, nu să o aperi. Oare de ce şi-au dorit atâtea state şi îşi doresc în continuare altele să adere la NATO? Exact din acest motiv. În consecinţă, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale se opune cu fermitate oricărei astfel de teorii şi susţine în egală măsură statutul de membru NATO. Acesta conferă garanţii de pace, dar şi de dezvoltare economică. Umbrela de securitate a NATO arată potenţialilor investitori economici în ţara noastră că investiţiile lor vor fi în siguranţă", a afirmat Ganţ, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272