REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ovidiu Raeţchi susţine înfiinţarea, cât mai rapid, a Departamentului pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus

Ovidiu Raeţchi susţine înfiinţarea, cât mai rapid, a Departamentului pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 1234

Ovidiu Raeţchi

Deputatul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că trebuie organizat, cât mai repede, Departamentul pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus.

"Chiar dacă până la obţinerea unui vaccin omologat împotriva coronavirus mai sunt câteva luni (în scenariul cel mai optimist), cred că acum este momentul să organizăm un departament care să pregătească din timp administrarea rapidă şi omogenă a acestuia. Vorbim despre o misiune esenţială pentru siguranţa naţională, care va solicita la maxim capacitatea organizatorică şi logistică a statului român", a scris deputatul, joi, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, "Departamentul pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus va trebui compus din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Justiţiei (legislaţie), ai MAI şi MApN (Cantacuzino)".

"Un astfel de departament ar avea de rezolvat câteva probleme majore: a) Cum asigură statul român urgent doze îndestulătoare pentru vaccin? În condiţiile în care e limpede că va exista o competiţie între state pentru acces prioritar la vaccin, România va trebui probabil să aibă gata o capacitate proprie de producţie, cu turaţie maximă la momentul decisiv; b) Cum va fi distribuit vaccinul în condiţii de siguranţă, sistematizat, etapizat, fără a provoca haos? c) Cu ce legislaţie vom lucra? Va fi (în sfârşit!) vaccinul obligatoriu sau vom avea de luptat şi atunci cu grupurile de presiune susţinute de la Răsărit? Sunt, după cum se poate vedea, sarcini dificile, la care trebuie să începem să lucrăm încă de azi", subliniază deputatul liberal, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deci trebuie sa infiintati CAT MAI RAPID,asta inseamna ca se poate si incet un Departament care nu distribuie inca ci pregateste distribuirea unui vaccin care nu exista inca.Pai bun si pana apare adica pe la toamna daca avem noroc, pt.ce o sa o sa luati banii? doar pt. ca existati nu?
0
0
Neaparat trebuie infiintata o comisie din 300 sau 400 de oameni - copii de palamentari platiti cu cel putin 15.000 de euro pe saptamana plus 15.000 euro spor de risc. E obligatoriu de infiintat cat mai repede ca pierd copii banii
2
0
Facatura asta este generata inadins cu un singur scop , Vaccinarea intregii populatii a planetei.... care nici nu va fi facuta cu forta ...se vor bate pe vaccin , numai sa-si salveze averi, afaceri , vechiul stil de viata ...ce efecte secundare vor avea vaccinurile se va vedea peste ani...
0
0
Obligativitatea oricarui vaccin e o crima si o incalcare flagranta a Constitutiei!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212