REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Pacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:19 450

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din corp și cu afectarea căilor respiratorii, va avea nevoie de operații la față, o mână și un picior. „Medicii au ținut să menționeze că dacă mai stătea două zile în România nu mai avea șanse de supraviețuire”, spun apropiații fetei. În prezent, aceștia încearcă să strângă fonduri pentru a susține îngrijirea financiară a acesteia.

După ce a fost victima unui incendiu violent, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 14 spre 15 aprilie a.c., tânăra Mădălina Neculai, de 25 de ani, a fost plimbată între spitale, între Tulcea, Timișoara și Constanța, întrucât avea arsuri grave pe o suprafață mare din corp iar dotările unitățile spitalicești pentru astfel de cazuri sunt limitate. Fapt recunoscut, de altfel, în repetate rânduri, inclusiv de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Într-un final, în cursul după-amiezii de marți, 16 aprilie a.c., tânăra a fost transferată într-un spital din Bruxelles, unde primește îngrijiri medicale în prezent.

„Țin să vă anunț că Mădălina a trecut cu bine peste noaptea trecută, medicii au spus că are 90% șanse de supraviețuire, momentan o țin sedată din cauza durerilor. În două săptămâni se va termina cu sedarea, își va reveni, se va trezi. Medicii au ținut să menționeze că dacă mai stătea două zile în România nu mai avea șanse de supraviețuire.

În continuare, ea va avea nevoie de operație la nas, față parțial, la o mână și la un picior va trebuie de asemenea operată, deoarece în România a fost tăiată prea adânc. Au spus că va rămâne cu o cicatrice urâtă. Pentru căile respiratorii va trebui să o „taie la gât” – nu știm în ce mod – pentru a putea să respire fără tuburi.

I se administrează un ser, pentru a se curăța pe „dinăuntru”. În rest, sperăm la tot ce este mai bine. În continuare, Mădă are nevoie de noi, de bani – vom afla suma de care este nevoie) așa că vă rog din suflet să donați cât aveți, cât puteți, pentru ea și familia ei!”, este mesajul transmis de apropiații tinerei.

Contul fratelui tinerei, Bogdan Neculai, este RO81BRDE370SV29475273700.

F.B.

Sursă: Din suflet pentru Mădă, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El a aruncat cu benzina
3
0
Care sunt caracterele nepermise?
0
0
Pe bune? Asa au zis medicii de acolo?! Ca daca mai statea doua zile aici nu mai avea sanse?! Ma faceti sa rad.. dar medicii de acolo nu au zis si faptul ca a ajuns asa din vina ei? Ca se juca cu focul?! Acum trebuie sa donam pentru ca ea nu a fost in stare sa gandeasca!!
1
4
Cat a platit la sanatate pana acum nu se spune...
17
4
multa sanatate fetei si rusine acestor incompetenti care din pacate conduc Romania
22
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920