REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Pacienții care se prezintă în Urgența Spitalului Județean din Constanța vor fi testați

Pacienții care se prezintă în Urgența Spitalului Județean din Constanța vor fi testați

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 1749

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a primit în cursul acestei săptămâni peste 6.000 de teste rapide pentru testarea cadrelor medicale și a pacienților care ajung în Unitate de Primiri Urgențe a unității sanitare. Dintre acestea, 3.400 de teste sunt destinate personalului medical, iar de alte 3.000 de teste vor beneficia pacienții care se prezintă în UPU.

Programul de screening a fost elaborat de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, cu sprijinul unei firme private care a cumpărat de la Unifarm peste 15.000 de teste pe care le-a donat ulterior spitalelor din județul Constanța.

"Programul de screening poate fi un succes, pentru că reușim în acest mod să minimalizăm cât mai mult răspândirea bolii în rândul cadrelor medicale. În cazul rezultatelor pozitive, în urma testelor rapide, vor fi prelevate din nou probe pentru efectuarea testului PCR.", a precizat, pentru "Replica", Cristina Schipor, șefa DSP Constanța

Cadrele medicale sau pacienții care vor avea rezultat pozitiv la testul rapid li se vor preleva din nou probe pentru testul molecular, fiind nevoite să rămână în izolator până la rezultatul testului PCR.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiti atenti voi credinciosi astia care ati tinut post si de paste mancati pana va vine rau pentru ca anul asta doctori au treba cu COVIDul,acum nu este la fel ca ani trecuti pentru voi astia cu toxinfectiile alimentare de dupa sarbatori,adica spaga este mai mare daca ajungeti la spital.
0
0
Au inceput urarile de Paste!!!
1
0
Arvtrebui retestati si la 10 zile dupa prezentarea in upu. Pt ca la cate cazuri sunt in upu, sigur pleaca cu covid
2
0
Dati afara pe BADESCU LAURENTIU managerul idiot de. La ambulanta si pe sclavul lui pupincurist DORCEA ALEXANDRU catelul lui Acesti hoti care isi repara masinile pe bani ambulantei. Sa dea covodu in voi si in familiile voastre de infecti ce sunteti. Acesti psdisti imputiti trebuie sa dispara din ambulanta. D-zeu e drept si sigur o sa va dea fix ce meritati. Cancer sau covid
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212