REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Pacienții cu boli cronice vor fi vaccinați gratuit, anunță ministrul Rafila

Pacienții cu boli cronice vor fi vaccinați gratuit, anunță ministrul Rafila

Virgil STOIAN 4 decembrie 2023 | 00:00 1170

Alexandru Rafila a anunţat, vineri, că, pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită. Decizia ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de către Guvern, a adăugat el.

Pacientii cu boli cronice vor fi vaccinati gratuit, anunta ministrul Rafila

„Pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită! Decizia Ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de Guvernul României.

Vaccinarea protejează deopotrivă copiii şi adulţii, ceea ce este esenţial, mai ales pentru pacienţii cu boli cronice”, a scris Alexandru Rafila, vineri pe Facebook.

El a mulţumit Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice şi tuturor profesioniştilor din sănătate care au lucrat pentru realizarea acestui proiect.

De asemenea, joi, ministrul Rafila a anunțat că, începând din 1 decembrie, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a mai transmis ministrul, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neața buna neața buna sa o iei din nou in gura
1
0
Alupigus da da alupigus si azi Kktule
2
0
Buna dimineata dnl-e Rafila bine a-ti venit pe planeta pămînt. Gratuitatea vaccinari pt persoanele cu boli cronice era demult in vigoare.Posibil inocenți sa vada asta k o mare realizare a dvs.NU ESTE ASA.Mincati c****t doar de dragul de a minca.Vedeti mai degrabă trat pt bolnavi de cancer.Va multumim pt implicarea avută în redeschiderea spitalului de infecțioase Constanta.SACRAPIINMORTIMATIDENEMERNIC.La final va urez cu drag si respect ALUPIGUS tu si mata
3
0
Gratuit vaccinul pr bolnavi CRONICI Ok Acu ai aflat asta dumneata Zic sa ne pupi in rect si dup sa ne faci cite o felatie. Apropo ce mai sti de spit de infecțioase Constanta. Ii la fel la fel Sa sti k si atunci cînd ai venit acolo sa dai interviuri presei plătite si sa te tragi in poza In rest bune toate bune... Ialingit si ALUPIGUS cu drag
4
0
În condițiile în care se știe că vaccinurile, de cele mai multe ori îl ajută pe bolnav ca funia pe spînzurat, probabil, scopul este acela de a mai rări bolnavii ... În timpul programului de reducere populației prin covid, bolnavii de cancer n-au mai fost primiți în unitățile medicale și au murit 8o% dintre ei, față de 2o% cît se înregistra înainte ... Ați auzit de un p******r să cerceteze această situație?!?!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439