REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Pacienții din spitalele constănțene au primit meniu special, de Paște

Pacienții din spitalele constănțene au primit meniu special, de Paște

A.F. 16 aprilie 2023 | 12:30 854

Pacienții din spitalele constănțene vor primi meniuri bogate cu ocazia sărbătorii Paștelui, care se celebrează pe 16 aprilie.

Pacientii din spitalele constantene au primit meniu special, de Paste

SC Arimex Comexim 2000 a oferit pacienților la micul dejun ceai de fructe de padure cu lămâie, unt, ou fiert roșu, telemea de vacă, cascaval, caș de vacă, brânză de vaci, urdă, brânză topită cu cascaval, drob de miel, salam Victoria, ceapă verde, ridiche, gem capșuni, miere

La suplimentul de la ora 10, pacienții au primit biscuiti, lapte dulce și iaurt natural.

La prânz, pacienții s-au delectat cu borș de miel dres cu smântână, ciorbă de miel cu leuștean și ceapă verde, supă țărănească de văcuță, supă de curcan cu tăiței de casă, supă de pasăre cu roșii și dovlecei, supă strecurată de legume, supă de legume cu tăiței, friptură de miel în sos de vin pe pat de amestec de legume mexicane, friptură de miel la cuptor cu piure de cartofi, vrăbioară la cuptor, în sos de vin în sos de roșii cu piure de cartofi, piept de pui la tavă în sos de roșii cu piure de cartofi, piept de pui la tavă și garnitură de orez cu legume, tufat de pui în cuib de mămăliguță, șnițel de piept de pui cu piure de cartofi, brânză de vaci piure de cartofi, brânză de vaci cu garitura de orez cu legume, asezonate cu: salată de varză albă cu morcov și lămâie, salată de sfeclă roșie, salată de varză murată.

Ca desert, pacienții au avut la prânz cozonac cu nucă, cacao, rahat și stafide, mere coapte, mere, banane, portocale, lăcintă cu mere

Ca supliment, la ora 16, pacienții vor primi banane, portocale și iaurt natural.

La cină pacienții vor primi, ceai de fructe de pădure cu lămâie, amestec de brânzeturi învelite în rulou de cartofi  cu friptură de pui la cuptor, amestec de brânzeturi învelite în rulou de cartofi cu mititei în foietaj cu susan, salată de pui cu cartofi și smântână, pulpe de pui  la tavă și cartofi gratinate, salată de legume cu smântână, pulpe superioare de pui în sos de mămăliguță, legume gratinate cu brânză de vaci, asezonate cu salată de varză albă cu morcov și lămâie și salată de sfeclă roșie. La desert pacienții se vor delecta cu pască cu brânză de vaci și stafide și biscuiți cu ciocolată.

„Sfintele „Paști” o mărturie vie, clară și completă a Jertfei și Învierii Domnului Iisus Hristos, au ajuns la toți pacienții care nu au putut merge la Slujba de Înviere. Angajații societății Arimex Comexim 2000 SRL, au pregătit din 100 de pâini pâini, Sfânta Anafură care a fost binecuvîntată și sfințită, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, de preotul Cristea Gigi, parohul Capelei Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

De Paște, și cei mici au avut parte de surprize – halatele albe de spital au fost înlocuite de clownul Nasucila și Scufița roșie care au adus mângâiere, zâmbete și bucurie tuturor celor bolnăviori. Nasucila i-a distrat și amuzat copios spărgând cu ei o grămadă de ouă roșii, iar Scufița roșie le-a împărțit tuturor copiilor internați dulciuri și fructe, creioane colorate și cărți de desenat, prin care micuții îl vor descoperi pe prietenul Iisus, și colorând, vor află despre viața, moartea și învierea “. În plus, fiecare copilaș, a primit în dar o jucărie, un băiețel sau o fetiță, care rostește Tatăl nostru”.  

Cu sperantă de îmbunătățire și înnoire spirituală a vieţii, de îmbogăţire în fapte bune, în lumina şi pacea sărbătorii Sfintelor Paşti, când  Învierea Domnului Iisus Hristos revarsă peste oameni bogăţia iubirii lui Dumnezeu Cel Multmilostiv, când Dumnezeu coboară în suflet, iar sufletul urcă la Dumnezeu“, cu pioşenie, înălţăm lampioane de rugi, pentru sănătatea, succesul, pacea şi mântuirea tuturor pacienților internați și a tuturor semenilor noștri.

Mulțumim din nou echipelor Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Selgros Cash&Carry SRL, Sole Mizo Romania SRL, Smitfhfield Romania SRL, Ella Glob SRL, Elit SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, PFA Dumitra Laura-Elena, IF Lazăr Victoria, Gecam SRL, Euro Consumer SRL, Zbornicul SRL pentru  grija si sprijinul permanent acordat in imbunatatirea meniurilor pacientilor internati.“ au transmis transmis reprezentanții Arimex Comexim 2000.

Asociația ,,Suflete Deschise”, mesaj cu ocazia Paștelui

De asemenea, Asociația ,,Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar ,,Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu“, au vestit învierea Domnului.

„Dacă suntem la dispoziţia Domnului, El ne pregăteşte faptele bune în care trebuie să umblăm. Cum trebuie să sărbătorim Pastele? Ca îngerii, lăudând pe Dumnezeu şi mărturisindu-L pe Hristos tutoror celor din jur... în simplitate, în curăţie, în slujire. Doar cine sărbătoreşte în felul acesta, sărbătoreşte adevărata Înviere. Omul pentru care sărbătoarea înseamnă doar confort, distracţie, mâncare şi băutură, este un păgân şi nu are nici o legătură nici cu creştinismul nici cu Fiul lui Dumnezeu.

Ne spune Mântuitorul Iisus Hristos că prin milostenie, prin faptă bună, noi ne facem „depozite” acolo unde contează cu adevărat: în cer. Acolo contează cu adevărat să ne facem depozite. Cu cât înmulțim faptele bune, cu atât „contul” tău, „depozitul” tău din banca cerului crește, își cere și dobânzile, căci Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Uneori, aceste fapte bune realizate de cineva de-a lungul vieții sale îi sunt de folos omului nu doar pentru viața veșnică, ci chiar și pentru cea de aici. Faptele bune, făcute cu credință, cu evlavie în Domnul pentru cei neputincioși și neajutorați de multe ori se „decontează” atunci când treci prin încercări și din aceste fapte bune te hrănești, te încălzești și te adăpostești. Pentru că cine face milă, milă găsește.

Deci, să facem bine, fără preget, semenilor noștri, cât mai avem ocazia, știind că pentru acest bine vom afla milă în Ziua cea Mare, în Ziua Judecății. Să ne deschidem cu totii inimile pentru a primi ,,Bucuria Iubirii”, acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.

Trăim vremuri grele, vremuri de încercare, și este abia începutul. Iată, că o cale de a ne dobândi sprijin pentru a le traversa este milostenia, binele făcut fratelui în nevoie, binele făcut copilului orfan, binele făcut celor necăjiți și întristați.

Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniti, buni şi milostivi, căci ,,milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat” (Tobit 12, 9).

Să nu uităm că în această perioadă de criză medicală şi economică, ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate este o necesitate stringentă. Prin urmare, să fim milostivi sau darnici, deoarece, după cum ne învață Sfânta Scriptură, „cel ce are milă de sărman împrumută Domnului” (Pilde 19, 17). Si Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă la dărnicie, zicând: ,,Dă pâine, după puterea ta! N-ai pâine? Dă un bănuţ! N-ai niciun bănuţ? Dă un pahar cu apă rece! N-ai nici atât? Plângi împreună cu cel îndurerat şi ţi-ai luat plata”. Altfel spus, cu cel sărac fii darnic cel puţin prin compasiune şi solidaritate.

Nu este nimeni atât de sărac încât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o incurajare şi nu este nimeni atât de bogat încât să nu aibă nevoie de acestea!

Se cuvine deci, să mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătății, care trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înțelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm, și  să arătăm necontenit, iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii aflaţi în dificultate.

Cu acest prilej, în numele tuturor celor aflați în această situație, aducem mulțumiri tuturor celor care au devenit asemenea izvoare răspunzând apelurilor creștinești lansate de Asociaţia "Suflete Deschise” și de societatea Arimex Comexim 2000 SRL, şi depunem mărturie ȋn faţa Domnului Hristos, pentru bunătatea, dărnicia, milostenia creștină şi vrednicia acestora.

Mulţumim ,,izvoarelor”: Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Selgros Cash&Carry SRL, Sole Mizo România SRL, Smitfhfield România SRL, Ella Glob SRL, Elit SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, PFA Dumitra Laura-Elena, IF Lazăr Victoria, Gecam SRL, Euro Consumer SRL, Zbornicul SRL, inimoasele echipe, care în această perioadă de criză economică şi medicală, au continuat să ne fie alături, oferind  sute de pachete cu alimente, oferind bucurii şi mângâiere, pacienților internați în spitale, familiilor nevoiaşe, familiilor care trăiesc în grajduri, izolați  în câmpuri sau la margini de cătune, bătrânilor ce viețuiesc în cămine, copiilor din orfelinate, persoanelor fără vedere, persoanelor fără glas şi fără auz, oamenilor străzii, celor bolnavi, celor sărmani, singuri şi trişti.

Mulțumim ,,izvorului” Dan Cojocaru, renumitul și îndrăgitul actor, care a  luat chipul Clovnului, al Iepurașului, care a îmbrăcat haina magică a lui Moş Crăciun, şi a sosit cu daruri printre micuții internați, făcându-i să uite de durere, să zâmbească, să radă, să-i facă fericiți.

Mulțumim de asemenea și ,,izvorului” Preda Crina-Georgiana, care a luat chipul îndrăgitelor personaje de  poveste (Crăiasa zăpezilor,  Zână cea bună, Minni Mouse, Crăciuniță, Spiriduș, Elf , etc.),  și a fost prezența la toate acțiunile de caritate desfășurate de asociația noastră.

Mulțumim ,,izvorului” Cristea Gigi, preot paroh al Capelei Sf. Mucenic Pantelimon, pentru participarea la multe din acțiunile Asociației noastre.

Mulțumim conducerii Spitalului Județean de Urgență Sf. Ap. Andrei Constanța, dar și cadrelor medicale pentru sprijinul acordat în derularea activităților social-misionare desfășurate în spital.
Mulțumim tuturor acelor ,,izvoare”, persoane fizice,, tuturor făcătorilor de bine, care au donat pentru cei nevoiași, haine, încălțăminte, jucării, alimente, sume de bani și alte bunuri, care ne-au ajutat să fim de ajutor aproapelui nostru și să împlinim astfel, fapte plăcute Mântuitorului Hristos.

Nu în ultimul rând, mulțumim voluntarilor noștri, care au ajutat la împachetarea cadourilor, la distribuirea lor și zi de zi împlinesc misiunile creștinești pentru faceri de bine. Ei au mers prin tot orașul, prin piețe, prin gara, autogară, prin tot felul de cotloane pentru a-i întâlni pe oamenii necăjiți ai străzii, care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru a beneficia de un adăpost al Primăriei. Le-au dăruit pachete cu alimente, încălțăminte și îmbrăcăminte, o vorba de mângâiere, i-au făcut să zâmbească, au spart ouă roșii și au mărturisit împreună: ,,HRISTOS A ÎNVIAT!”

Cu prilejul Învierii  Domnului, vă adresăm tuturor, doriri de sănătate, pace sufletească, bucurie și fericire, iar bucuria, dragostea şi  speranţa să vă însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare. Rugăm pe bunul Dumnezeu să aibă în pază Sa, în tot ceasul, familia, prietenii și gospodăria dumneavoastră.“ au mai transmis reprezentanții Arimex Comexim 2000.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468