REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Pacienţii Spitalului Judeţean Constanţa se coc de căldură

Pacienţii Spitalului Judeţean Constanţa se coc de căldură

Replica API 21 iunie 2011 | 00:00 260

Aparatele de aer condiţionat sunt insuficiente

Aparatele de aer condiţionat sunt insuficiente

Căldura din ultimele zile i-a afectat foarte mult pe bolnavii internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cei mai mulţi stau în saloane fără aer condiţionat, singura posibilitate de aerisire a camerelor fiind aceea de a ţine larg deschise uşile şi o parte din geamurile care nu au fost bătute în cuie.

Deocamdată, spun cadrele medicale constănţene, încă nu s-au confruntat cu foarte mulţi pacienţi care să ajungă la spital de pe urma căldurii, dar se aşteaptă la un număr tot mai mare în următoarele două luni. Între timp, cei mai afectaţi pacienţi care necesită îngrijiri medicale sunt cei de pe secţiile Neurologie şi Cardiologie. "Cei mai mulţi dintre bolnavii internaţi au suferit accidente vasculare, hemoragii şi crize epileptice", a declarat şeful secţiei Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Anca Hâncu. Problema aerului condiţionat este valabilă pe toate secţiile. "Avem câteva aparate, dar nu suficiente. Nu facem altceva decât să supravieţuim", spun şi asistentele de la Ortopedie. Aceeaşi situaţie tristă este întâlnită şi la Chirurgie. Aici, au menţionat angajaţii, din cele 15 saloane pe care le au, doar 3-4 sunt dotate corespunzător. Practic, din lipsa unor surse de ventilaţie sau a aparatelor de aer condiţionat, bolnavii se coc de căldură pentru că temperaturile au devenit deja insuportabile. Mai trist e la Neurologie, acolo unde mirosurile grele te întâmpină încă de la intrare. Ca să facă un pic de curent, unii pacienţi au rugat rudele să le aducă de acasă ventilatoare, pe care le-au pus în saloane să învârtă aerul dogoritor. Reamintim că în anii trecuţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avea în dotare în jur de 80 de aparate de aer condiţionat, împrăştiate atât pe secţii, cât şi în sălile de operaţii.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272