REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Palaz către prefect: Ştiaţi că administraţia Tuzla funcţionează cu un număr par de consilieri?

Palaz către prefect: Ştiaţi că administraţia Tuzla funcţionează cu un număr par de consilieri?

Replica API 17 septembrie 2015 | 22:21 283

Acuzaţii grave: Constantin, acuzat că este complicele şirului de abuzuri

Acuzaţii grave: Constantin, acuzat că este complicele şirului de abuzuri

Claudiu-Iorga Palaz

Preşedintele formaţiunii locale a PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, cere de urgenţă prefectului Ion Constantin „să se implice în restabilirea ordinii în administraţia publică din primăria comunei Tuzla şi obligarea aleşilor locali să respecte legea!”. „Personal, îl acuz pe prefectul Ion Constantin că este complicele infractorilor din administraţia publică din comuna Tuzla! Astfel, prefectul, a tolerat şirul abuzurilor administraţiei Tuzla, prin avizarea ca legale a hotărârilor consiliului local Tuzla şi acceptării tacite a derulării contractelor terţilor cu primăria Tuzla, fără a dispune controale şi verificări în acest sens. Domnule prefect, ştiaţi că administraţia Tuzla funcţionează cu un număr par de consilieri (adică 12)? Mai mult decât atât, consiliul local nu este legal constituit, deoarece nu au fost validaţi 3 consilieri ce au fost aleşi de către cetăţenii comunei Tuzla? (...) Ne rezervăm dreptul de a solicita un control de fond al corpului de control al MAI, pentru verificarea activităţii deficitare şi incompetenţei dumneavoastră!”, a transmis, miercuri, Claudiu Palaz, care i-a solicitat prefectului o serie de măsuri urgente, după cum urmează: „Solicitarea şi participarea dumneavoastră în mod personal la convocarea şi completarea prin validare a consilierilor locali ai adminstraţiei Tuzla. Acest lucru este necesar pentru constituirea legală şi funcţionarea normală a administraţiei menţionate; alegerea unui viceprimar valid de către un consiliu local legal constituit (...)”. ; să dispuneți de urgență un control coordonat de instituția pe care o reprezentați, împreună cu celelalte instituții ale statului pentru a verifica scurgerea banilor publici din administrația Tuzla către acoliții și firmele de casă ale celor doi infractori, Nicu Constantin și Reșit Taner; solicitarea către administrația Tuzla de a-l elibera din funcție pe consilierul primarului infractor, care este și complice în același dosar cu acesta și care încă mai este angajat al primăriei și sesizarea organelor de cercetare penală în privința fostului prefect Radu Volcinschi (susținut ca și dumneavoastră de PSD) pentru infracțiunea de abuz în serviciu, deoarece nu a aplicat legea în rândul aleșilor locali pe care dumneavoastră i-ați demis”.

Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.09.2015, a inculpaţilor Reşit Taner, viceprimar al comunei Tuzla, şi Radu Ştefan, administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţunii de şantaj.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108