REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Palaz îi răspunde public lui Haşotti pe tema Cazinoului

Palaz îi răspunde public lui Haşotti pe tema Cazinoului

Replica API 6 august 2011 | 00:00 111

Referitor la rugămintea domnului senator Puiu Haşotti, formulată în cotidianul Replica de Constanţa din data de 5 august 2011, de a răspunde public la întrebarea "cu banii cui îşi face campanie electorală pe tema Cazinoului", prefectul Claudiu-Iorga Palaz face următoarea declaraţie:

"Înainte de toate, constat în discursul domnului senator formulări de genul "cred că este chiar ilegal". Ca reprezentant al unei camere legiuitoare nu te poţi exprima dubitativ asupra legalităţii unei acţiuni, cu atât mai mult cu cât te manifeşti public. Dincolo de acest aspect, îl asigur pe domnul senator că toate acţiunile mele sunt perfect legale, inclusiv cea referitoare la Cazinou. Dacă se referă la publicaţiile care s-au alăturat şi susţin Campania Să redăm Constanţei Cazinoul! sau la cartea de petiţii, îl informez că Instituţia Prefectului poate face multe lucruri în folosul cetăţeanului cu fonduri puţine, sau chiar fără cheltuieli, important este ca prefectul în funcţie să ştie să fie prefect cu adevărat, un bun manager, şi nu un simplu funcţionar pentru care poziţia vremelnică pe care o ocupă este doar pentru a marca într-un CV o funcţie mai mult decât onorantă, dar care obligă, în primul rând. Interpretez astfel de reacţii la acţiunile mele şi la vizibilitatea mea în sfera publică locală ca pe o neînţelegere sau necunoaştere, până acum, a rolului şi poziţiei în administraţie a funcţiei prefecturale. Omul sfinţeşte locul, domnule senator, şi suntem obligaţi de funcţia pe care o îndeplinim să aducem un plus de valoare instituţiei pe care o conducem. Nu pentru campanie electorală flutură pe clădirea prefecturii cel mai mare drapel al României de pe o instituţie publică din judeţul nostru şi nici pentru campanie electorală nu-mi exercit atribuţiile de prefect aşa cum prevede legea. Nu totul, în administraţie sau în politică, se face doar pentru campanie electorală, domnule senator! Revenind la Cazinoul din Constanţa, sunt dezamăgit să constat maniera derizorie în care trataţi această problemă, probabil din obedienţă faţă de primarul Mazăre sau pentru a distrage atenţia de la gravitatea situaţiei. În plus, dezinformaţi opinia publică. Eu nu susţin în nici un fel vânzarea Cazinoului, nici chiar la vreun minister, căci valoarea sa este inestimabilă. Vreau să fie dat în folosinţă, restaurat şi redat constănţenilor. Închei, spunându-vă că nu vă înţeleg frica de o eventuală candidatură a mea, dar constat că a devenit o obsesie a dvs. Vă atrag, însă atenţia, că există în folclorul nostru o vorbă referitoare la frică. Vă las s-o ghiciţi.", se arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108