REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Palaz: În 2012 vreau o schimbare majoră pentru Constanţa

Palaz: În 2012 vreau o schimbare majoră pentru Constanţa

Replica API 7 ianuarie 2012 | 00:00 196

Postare pe blogul prefectului Claudiu Palaz:

"Suntem la începutul unui nou an, un an cu mari provocări pentru lumea administrativă şi politică centrală şi locală, căci este anul alegerilor comasate, subiect care a stârnit o adevărată furtună de păreri pro şi contra, mai mult sau mai puţin avizate sau argumentate. Mă număr printre susţinătorii ideii de comasare a alegerilor nu numai pentru că aparţine guvernului pe care-l reprezint, ci şi pentru că propria experienţă în administraţie mi-a permis să cunosc îndeaproape problematica organizării şi derulării proceselor electorale.

În virtutea celor mai bine de 10 ani în prefectură, ca secretar general, subprefect şi acum prefect, am la activ peste 20 de scrutinuri organizate, fie că a fost vorba de alegeri locale, parlamentare sau prezidenţiale sau de referendumuri. Ştiu câtă logistică, câte resurse umane şi financiare implică operaţiunile electorale, ca să nu mai vorbesc de blocajele în activitatea atâtor instituţii implicate în buna organizare şi desfăşurare a acestora. Tocmai de aceea, apreciez în cunoştinţă de cauză că sincronizarea alegerilor reprezintă o eficientizare a procesului electoral. Practic, printr-o unică mobilizare, o singură dată, a factorilor implicaţi în procesul electoral - organizatori, partide politice, societate civilă, observatori naţionali şi internaţionali şi, nu în ultimul rând, electorat - se clarifică întregul palier administrativ şi politic. Sunt voci care spun că românii vor fi derutaţi, că vor face confuzii, dar este un argument care nu stă în picioare. Românii nu sunt proşti, cum insinuează cei care se opun comasării şi spun că alegătorii nu s-ar descurca cu mai multe buletine de vot. Românii ştiu să facă diferenţa dintre primar, consilier local, preşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean, senator şi deputat. Românii urmăresc cu interes viaţa politică, chiar dacă vin sau nu la vot, căci şi neprezentarea este o formă de exprimare a opiniei, de protest faţă de candidaţi. Deşi, în opinia mea, nu este în regulă să decidă altul în locul tău pentru următorii ani.

De la 2012 aştept schimbarea care să arate o altă Constanţa. Veselă, curată, mândră, autentică. O Constanţa fără PÂINE şi CIRC. Un oraş al valorilor. Un judeţ al marilor investitori. Nu vreau să mai fim persiflaţi de alţii, care ne întreabă dacă nu ne-am săturat de adormitul din intersecţie sau de papiţoiul de Madagascar care-au obosit în funcţiile pe care le deţin de-atâţia ani şi şi-au mutat cartierele generale prin cârciumi sau cluburi autohtone, atunci când nu migrează prin ţările calde. Vreau să nu mai auzim de baroni locali şi de acoliţii lor care votează în şedinţele de consilu local sau judeţean tot ce li se dictează. Nu va fi uşor. Ştim de ce sunt în stare cei care de ani de zile profită de faptul că au pus stăpânire pe oraşul şi pe judeţul acesta, transformându-le în feude proprii. Ştim că manipularea şi dezinformarea fac parte din aresenalul lor şi mă aştept să fim martorii unei campanii electorale agresive şi murdare. Dar ştim şi că noi, constănţenii, nu suntem mulţumiţi de cum arată Constanţa, de faptul că ne-am pierdut poziţia fruntaşă în topul localităţilor României, că nu mai putem accepta să fim reprezentaţi de oameni cărora nu le mai pasă de cum arată oraşul şi judeţul nostru.

Pentru constănţeni 2012 este anul în care ei pot spune STOP nedreptăţilor retrocedărilor abuzive, betonării spaţiilor verzi, readucerii în peisajul urban a cozilor comuniste, asfaltărilor de mântuială făcute doar cu scop electoral, plantării de benzinării în imediata apropiere a blocurilor, distrugerii valorilor autentice ale Constanţei şi înlocuirii acestora cu show-uri de import, umilirii şi jignirii medicilor, pensionarilor, artiştilor. Şi lista ar putea continua. În 2012 vreau o schimbare majoră pentru Constanţa."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108