REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Palaz: Inscripţionez microbuzele şcolare, să nu se plimbe nuntaşii cu ele

Palaz: Inscripţionez microbuzele şcolare, să nu se plimbe nuntaşii cu ele

Replica API 14 ianuarie 2012 | 00:00 200

Elevii de la Hârşova, Peştera, Cogealac şi Nicolae Bălcescu au mijloace de transport

Elevii de la Hârşova, Peştera, Cogealac şi Nicolae Bălcescu au mijloace de transport

Patru microbuze, cu câte 16 locuri fiecare, au fost alocate Primăriilor din Hârşova, Peştera, Cogealac şi Nicolae Bălcescu, de către Ministerul Educaţiei, în scopul de a ajuta la soluţionarea parţială a problemelor existente în ceea ce priveşte transportul elevilor. Evenimentul a avut loc în dimineaţa zilei de vineri, 13 ianuarie, în cadrul Prefecturii Constanţa, moment în care prefectul Claudiu-Iorga Palaz a înmânat cheile şi actele primarilor aflaţi la faţa locului, menţionându-şi dorinţa de a inscripţiona aceste microbuze tocmai în scopul de a evita anumite neplăceri.

"Este un lucru bun ce se întâmplă, un efort deosebit al Guvernului şi Ministerului Educaţiei, mi-aş fi dorit mai multe microbuze, dar deocamdată ne mulţumim cu puţin. Nu vreau să se supere primarii, dar ţin să inscripţionăm aceste autovehicule cu sigla Guvernului României şi cu numele şcolilor respective pentru a nu fi folosite în alte scopuri aşa cum s-a mai auzit prin ţară, spre exemplu pentru a transporta nuntaşi", a declarat Palaz. De asemenea, prefectul a specificat că partidele politice nu au constituit criteriile care au ajutat la alocarea acestor microbuze şcolare, aşa cum ar spune gurile rele. Primarii prezenţi la eveniment s-au arătat încântaţi declarându-ne că autovehiculele au venit la ţanc, rezolvând oarecum problema cu care se confruntă la nivelul localităţilor şi anume transportul elevilor la şcoală. "Este cel de-al doilea microbuz pe care îl primim pentru unităţile şcolare din oraşul Hârşova în timpul mandatului meu. Iată că la cele două date de către Ministerul Învăţământului se adaugă şi unul al Primăriei, totuşi încă sunt insuficiente în sensul că noi trebuie să asigurăm transportul copiilor de la satul Vadu Oii, comunitatea Ferma I şi cel mai urgent era să rezolvăm problema transportului copiilor către Grupul Şcolar Carsium din Hârşova, unde zilnic, circa 400 de copii, circulă pe carosabilul DN2A, expunându-se la reale pericole, pe o distanţă de 3 km. Pentru a rezolva problema întru totul am mai avea nevoie de un autobuz de 40 de locuri sau două microbuze", a declarat Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova. Dacă edilul din Hârşova se poate lăuda cu mai multe "cadouri" primite în timpul mandatului său, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre edilul din Peştera, Valentin Vrabie. "Este un lucru necesar pentru că 100 de elevi sunt transportaţi zilnic de la 4 sate în localitatea Peştera şi aveam doar un singur microbuz şi unul închiriat, la care vom renunţa acum. Ne-am fi dorit un microbuz mai mare, dar asta e, suntem mulţumiţi. Trebuie să menţionez că este primul dar pentru comuna Peştera de când sunt eu primar", a declarat Valentin Vrabie, primarul din Peştera. Cu zâmbetul pe buze l-am găsit şi pe edilul din Nicolae Bălcescu: "Acum avem două microbuze şi pot spune că acoperim tot transportul elevilor pe raza localităţii Nicolae Bălcescu. Avem în jur de 80 de copii care necesită acest transport zilnic, avem arondate două IAS-uri plus satul Dorobanţu", a declarat Viorel Bălan. De menţionat este faptul că primarul din Cogealac, Cati Hristu, nu a fost prezent la eveniment, iar microbuzul a rămas... singur singurel în curtea Prefecturii. După slujba de sfinţire a autovehiculelor, cheile au fost înmânate edililor şi microbuzele au luat calea localităţilor respective.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212