REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Palaz: "Metin Cerchez face presiuni pe mine fiindcă a fost evacuat"

Palaz: "Metin Cerchez face presiuni pe mine fiindcă a fost evacuat"

Replica API 31 decembrie 2011 | 00:00 176

Bilanţul prefectului, cu bune, rele şi amuzament

Bilanţul prefectului, cu bune, rele şi amuzament

În ultima conferinţă de presă din acest an, prefectul Claudiu Palaz a trecut în revistă principalele evenimente care au avut loc în timpul anului, mulţumind presei care a participat ori de câte ori a fost solicitată. "Anul 2011 nu a fost un an uşor, pot spune că a fost un an greu, mai complicat, cu fel de fel de evenimente, care au ţinut prima pagină a ziarelor, nu create de mine, ci evenimente de importanţă deosebită. Probabil anul care urmează, 2012, va fi un an mai greu decât 2011. Nu am considerat că dacă se apropia Crăciunul trebuia oprită activitatea prefectului, dovadă acţiunea care a avut loc săptămâna aceasta în Mamaia şi care se va continua de marţea viitoare în continuare, ca şi alte acţiuni de acest gen", a precizat prefectul, referindu-se în ansamblu, la anul care încă nu s-a încheiat.

Întrebat care a fost cel mai greu moment din 2011, prefectul a declarat că au fost mai multe astfel de momente. "Nu pot spune că a fost unul singur, au fost mai multe, dar cred că au fost gestionate aşa cum trebuie, fără a fi create alte evenimente negative de impact foarte mare pentru populaţie. De fapt, pe mine asta mă interesează. Am reuşit să le ţinem în limita legii şi să nu treacă dincolo de răzbunările personale care s-au încercat de către alţii, cum ar fi aruncatul cu ouă, cu roşii şi toate cele, care depăşeau mult mitingurile legale. Dar au fost gestionate cum trebuie şi au fost oprite aceste porniri personale împotriva instituţiei, care nu cred că-şi aveau rostul", a precizat Palaz. "Mitingurile au fost cele mai de impact, dar, repet, au fost gestionate cum trebuie. În general, adunările publice, aşa cum a fost la depunerea de coroane la Mormântul Eroilor, unde tăvăliţii aceia doi au procedat cum au procedat. Mă aşteptam la o asemenea atitudine, mai ales din partea lui Nicolae Mavrodin şi Metin Cerchez, ştiind cine stă în spatele lor şi unde sunt angajaţi. Metin Cerchez a declarat de faţă cu toţi că i s-a promis post de parlamentar, el a făcut presiuni pe mine să încep o campanie împotriva celor de la Elion, că nu îl lăsau astă vară să-şi bea cafeaua pe terasă şi îi cereau bani ca să stea acolo, plus alte petiţii. Îmi spunea că iau şpagă de la Elion ca să nu dau drumul la controale. Am anunţat autorităţile şi asta e. De asta face circul acesta. Metin Cerchez este supărat că Radu Mazăre i-a retrocedat imobilul în care avea cabinet parlamentar şi el a fost evacuat de acolo, a făcut presiuni pe mine să opresc în instanţă acea dispoziţie şi să opresc notificarea. Nu eu am retrocedat acel imobil, ci Mazăre, iar eu nu am atacat în contencios, pentru că nu am avut de ce", a declarat Palaz.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272