REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Palaz o ia de la capăt cu dosarul terenului de la Lumina: Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a preluat ancheta

Palaz o ia de la capăt cu dosarul terenului de la Lumina: Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a preluat ancheta

Replica API 15 mai 2018 | 12:26 339

Claudiu Iorga Palaz

Dosarul în care Claudiu Iorga Palaz a fost trimis în judecată alături de Aura Bozdoacă s-a reîntors pe masa procurorilor. Vorbim despre decizia Curții de Apel Constanța, care a admis contestația lui Palaz – sunt informaţii publicate în urmă cu fix un an de zile.

Între timp, Palaz declara că va face o conferinţă de presă în care va denunţa toate abuzurile la care a fost supus cu ocazia anchetei procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Doar că… surpriză! În ciuda faptului că a sperat că acest dosar se va închide, el a fost reluat, zilele trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Reprezentanţii acestei unităţi au precizat că ancheta este în sarcina lor întrucât este vorba despre “abuz în serviciu”.

Potrivit rechizitoriului iniţial, s-a reţinut în sarcina lui Claudiu Palaz (la acea dată prefect) şi a Aurei Bozdoacă (angajată a Prefecturii) faptul că au refuzat să pună în executare sentinţa civilă nr. 7474/25.04.2008 a Judecătoriei Constanţa, menţinută de Tribunalul Constanţa, prin care Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanţa şi Comisia Locală Lumina au fost obligate să pună în posesie un teren identificat de instanţa de judecată ca fiind situat în extravilanul localităţii Lumina.

Refuzul s-a concretizat în emiterea de către Comisia judeţeană a hotărârii nr. 266/13.04.2011, semnată de cei doi, în calitate de preşedinte şi respectiv membru în comisia menţionată, prin care s-a dispus invalidarea propunerii Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanţi a respectivului teren. Urmare acestui refuz, Instituţia Prefectului şi Consiliul local Lumina au fost obligate prin mai multe sentinţe civile la plata de despăgubiri şi daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro. Numai că, odată reluată cercetarea, acest prejudiciu nu mai există. El urmează să fie stabilit de noul procuror de caz care a redeschis dosarul şi nu este exclus ca şi alte persoane, iniţial scoase de sub urmărire - ca de exemplu primarul la acea dată din Lumina - să devină inculpaţi. De menţionat că dosarul nu mai este cercetat de procurorul de caz iniţial, Teodor Niţă, întrucât acesta se află în verificarea Inspecţiei Judiciare, ca urmare a reclamaţiilor lui Claudiu Palaz, care a arătat că acesta ar fi comis abuzuri şi i-a încălcat dreptul la apărare.

De menţionat că executorul judecătoresc Vasile Deacu a fost împiedicat, ani la rând, să pună în aplicare sentinţa instanţelor privind punerea în posesie.

Având în vedere că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au preluat dosarul, spre competentă soluţionare, Claudiu Palaz, în prezent vicepreşedinte al CJC, are din nou calitatea de suspect.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui sa faca o conferinta de presa in care sa ne spuna ce mangle a facut el cand era sef la juridic in primarie. El cu Boiagian sclavu lu Lungu si de atunci pana acum cate a mai facut. Un gunoi ordinar care nu stie sa se opreasca. nu stie sa spuna ajunge.
9
1
dar de terenul din agigea pe care s-a ridicat esecul de pod secundar peste canal,nu i-a apartinut in mare parte lui palazut si lui tatsu
11
1
Astia doi au furat cat nu va inchipuiti.habar nu aveti cate terenuri si cate mangle au facut cu primarii din acest judet.Se stie peste tot dar nimeni nu ia masuri cu acesti excroci
11
1
Palas...reprezentarea perfecta a politicii romanesti...frumos pe dinafara..gaunos pe interior. escroc, oportunist, mincinos, ipocrit, posibil hot, etc nu inteleg de ce nu e presedintele PSD....
10
1
dar ma intreb, porcului hotului si jigodiei de palaz, cand ii darama hotul de fagadau casa facuta ilegal ???
9
1
Familiei tale
5
1
la puscarie cu oaia de palaz dupa ce ca este prost mai este si infractor
9
0
fapta e cam nasoala, cum sa refuzi punerea in aplicare a unei hotarari?
11
0
dar despre piciorul podului de la agigea in care a castigat 3mil euro dupa o vanzare cumparare suspecta de teren,DNA-ulce face ?
11
1
DNA si DIICOT luatil si pe Deliorga Cristi cu echipa lui de legiuitori Infractori.
11
0
La puscarie cu el , asa meriti scuipaciosule
11
1
Deci la beci!
12
1
Cucuveaua trista
12
1
Da tot nu le ajunge cati ani a tarat acest om prin proceste acei falsi mostenitori care vor sa profite de niste terenuri care nu au ei dreptul sa le exploateze e ca si cum ar fi un put de petrol si ei se face stapin pe el astea sant procesomani nesimtiti
3
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108