REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Palaz: Situaţia viceprimarului de la Cernavodă este similară cu cea a lui Tusac

Palaz: Situaţia viceprimarului de la Cernavodă este similară cu cea a lui Tusac

Replica API 26 august 2011 | 00:00 110

Dilema incompatibilităţii: este sau nu este?

Dilema incompatibilităţii: este sau nu este?

Mariana Mircea, primarul oraşului Cernavodă, aşteaptă, în continuare, ca prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, să pună în aplicare decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei, în ceea ce-l priveşte pe viceprimarul Floriean Hristea. Poziţia Marianei Mircea este clară: amânarea unui răspuns din partea prefectului o va conduce la formularea unei sesizări împotriva acestuia şi solicitarea sancţionării lui. Viceprimarul din Cernavodă este, conform instanţei, incompatibil cu funcţia întrucât este şi acţionar, respectiv administrator al unor firme. Referitor la acest aspect, încă de zilele trecute, prefectul Claudiu Palaz declara că: "Nu pot decide când vrea Mariana". Iar continuarea era că trebuie să analizeze cu maximă atenţie situaţia, întrucât ea "este similară cu cea a primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac". Reamintim că, pe aceleaşi considerente, prefectul Claudiu Palaz anunţa, în decembrie 2009, că a dispus suspendarea din funcţie a primarului Claudiu Tusac, din cauza stării de incompatibilitate, edilul ocupând şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local Mangalia într-o Adunare Generală. Reprezentantul Guvernului susţinea, la acea dată, că s-a ajuns la această situaţie în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministerului de Interne făcută acum câteva luni la Primăria Mangalia. Tusac a atacat în instanţă ordinul de suspendare, el fiind ulterior repus pe funcţie. Între timp, în privinţa aceluiaşi primar de la Mangalia, Palaz susţinea că rămâne de văzut dacă se impune o nouă tentativă de suspendare sau dacă va da vreun aviz de legalitate pentru hotărârile adoptate de Consiliul Local Mangalia, de data aceasta însă pentru că anumiţi aleşi locali sunt păstraţi pe funcţii deşi ei nu mai au calitatea de membri ai partidului de pe lista căruia au ajuns pe posturi.

Prefectul nu renunţă la controlul asfaltului şi al panourilor publicitare

În altă ordine de idei, prefectul Claudiu Palaz a declarat, pentru "Replica", faptul că anunţatele sale verificări în ceea ce priveşte calitatea asfaltului turnat în municipiul Constanţa, precum şi a legalităţii amplasării unor panouri publicitare, vor demara cât de curând. "Era de aşteptat numirea unui nou şef la Inspectoratul în Construcţii, urmează să discut cu dumnealui în acest sens", a spus Palaz.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272