REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palazu Mare, cartierul rezidenţial cu străzi mai rău ca la ţară, dar cu impozite ca la oraş! ‘Nu sunt străzi, sunt uliţe!’

Palazu Mare, cartierul rezidenţial cu străzi mai rău ca la ţară, dar cu impozite ca la oraş! ‘Nu sunt străzi, sunt uliţe!’

Replica API 8 decembrie 2018 | 00:06 1033

Constanţa:

Constanţa:

De ani de zile, locuitorii din cartierul Palazu Mare așteaptă ca angajații SC Confort Urban SRL, din cadrul Primăriei Constanța, să ajungă și pe străzile lor. Unii au avut noroc, iar astăzi au străzi asfaltate, însă alții încă așteaptă acel moment când nu vor mai înota în noroaie, când nu vor mai fi nevoiți să-și schimbe încălțările de oraș cu cizmele de cauciuc atunci când ajung pe stradă.

Mai grav este că unele străzi nici măcar nu se află în planificările administrației locale pentru asfaltare, ca de exemplu Ștefan Dărăscu, Tache Ionescu ori Iosif Iser, ”ulițe” pentru care, la fel ca toate celelalte, oamenii plătesc taxe și impozite. În schimb, locuitorii primesc valuri de praf vara, iar în sezonul rece încep lupta cu noroaiele.

”Investițiile în biciclete au fost zadarnice... le putem folosi numai în curte, avem perechi de pantofi de schimb pentru serviciu în maşina... ca să nu arătam ca niște plugari proaspat ieșiți din brazdă”, se plâng locuitorii de pe această stradă.

Palazu Mare, cartierul rezidențial cu străzi mediavale! ”Trăim ca la țară, dar plătim impozite sunt usturătoare. Primăria își bate joc de noi cu faimoasele noastre ulițe, ne rupem mașina. Nici cu 4x4 nu pot să intri. A intrat, acum ceva timp, un șofer cu o astfel de mașină și a rămas blocat 4 ore, până să fie scos.

Avem mlaștini pe ulițele din ”comună”. Nu vreți să știți cum este când plouă! Avem nevoie de cizme. Noi nu avem străzi. Străzi sunt cele principale, care sunt asfaltate. Noi avem ulițe”, a spus un locuitor de pe strada Tache Ionescu. Cartierul Palazu Mare se dorește a fi, în viitorul foarte apropiat, un cartier rezidențial.

Sunt foarte multe zone aflate în dezvoltare, unele construcții nu sunt finalizate în totalitate, însă altele își așteaptă cumpărătorii. Facând abstracție de vilele de lux care s-au înmulțit în ultimii ani, peisajul din aceste zone, mai ales iarna, îți dă senzația că te afli în cel mai sărăcăcios sătuc, cu ulițe prăpădite.

Sesizări peste sesizări, niciun răspuns

Locuitorii din zona spitalului TBC au formulat nenumărate sesizări la Primăria Constanța, încă din anul 2014, în speranța că administrația include străzile lor pe lista urgentă de asfaltare.

”Se tot fac solicitări de prin 2014. Nu am primit niciodată răspuns. Am urmărit în fiecare an listele pentru programele de asfaltare pe site-ul Primăriei Constanța. Mai mult, riveranii, în 2016, au astupat gropile pe cheltuiala proprie. Dar acum noroiul e cam mult pentru ce mijloace avem, ca persoane particulare. Plătesc, pentru teren și locuință, aproximativ 800 de lei anual. Atât am plătit în 2018”, a spus un locuitor de pe Ștefan Dărăscu.

Situația străzilor este cunoscută și de către consilierul local, Andreea Văsii. ”Sunt foarte multe zone în Palazu Mare în dezvoltare, unele construcții nu sunt finalizate în totalitate. Însă, investitorii plătesc impozite destul de mari, la fel și locuitorii și, pentru confortul lor, primăria ar trebui să aibă în vedere să toarne măcar piatră, nu neapărat să finalizeze asfaltarea.

Ne gândim că, dacă intră cu utilaje, asfaltul se strică. Oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă în cizme de cauciuc și să se afunde în noroi. Atâta timp cât ești cetățean al orașului și plătești impăzite, ai dreptul să primești condiții bune de trai”, a declarat, pentru Replica, Andreea Văsii, consilier municipal, care cunoaște situația foarte bine. Aceasta a promis locuitorilor din această zonă că va face o solicitare la primărie cu privire la planificarea asfaltării.

”Sunt multe străzi în această situație, există o planificate, dar nu știu care e prioritizarea lor. Acolo e la marginea cartierului, probabil din cauza asta sunt lăsate la coada listei”, a mai spus consilierul. În trecut, datorită presiunilor pe care le-a făcut cu ajutorul locuitorilor din acest cartier, dar și cu ajutorul presei locale care a asemnalat, de nenumărate ori, situația străzilor din cartierul Palazu Mare, a reușit să aducă utilajele primăriei în vederea asfaltării mai multor străzi, precum Dumbrăveni ori Sentinelei.

De menţionat că, până la închiderea ediţiei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa nu a oferit un punct de vedere legat de planurile administraţiei locale în privinţa asfaltării.

Video

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti la Corbu sa vedeti este mai rau si taxele si impozitele sunt la fel ca la oras chiar mai mari . Dar sa vedem pe unde se ajunge la Corbu
1
1
De asfalt nu aveti bani dar nici luminite nu puneti!!!!!! Sictir si rusine
3
1
Hai ca arata bine.Daca nu se impotmoleste combina de recoltat cereale drumul e bun.Din cand in cand mai refaceti marcajul pentru axul drumului si treceri pietonale. E musai niste semafoare si movile de redus viteza in intersectii.
3
0
Taci dreaq din gura , ca v-a asfaltat catunul ! Nici nu visati vreo data sa aveti asemenea strazi in fundatura aia a voastra !
3
3
Aceeasi situatie....impozite intravilane pentru conditii suburbane, la fel, nici gand nu au de plan de urbanizare PUZ. Primar Carjaliu Maricel.
2
0
Nu merge video!!!
0
1
cand iti faci casa intr un cartier fara asfalt.. in romania.. ori esti prost ori crezi ca "se vor asfalta" sigur.. taceti si sugeti o incet cu grija si cu rabdare.. daca sunteti cretini..numai plangeti ca proastele si asteptati vreo 6 mandate pana va face strazi.. sa numai zic de asfalt.. lasti mostenire copiilor scriere sa va aprinda o lumanare cand o sa va asfalteze strazile.
8
5
Si va invit pe toti pe aceste strazi la o cafea . Sau toate impozitele de la toti locatarii strazilor cu pricina sa nu mai fie platite si facem noi strazile , ca de cate ori am bagat piatra sa iesim din curte am capatat experienta
6
3
Uite ca eu nu sunt bogatan - ca sa te citez- am casa acolo, platesc impozite nu de 800, ci 1000 ron pe an si nu beneficiez decat de mizerie.De ce? De mentalitati ca ale celor care au comentat si sunt inca f multe
7
3
Daca era de facut un blocushtean, un PUZ, o treaba, sa isi ia si el un apartament doua noua spaga, cu arhitect cu tot, altfel statea treaba. Asa, dansati pe asfalt, mergeti cu limuzinele Isuzu si beti apa de la robinet.
1
0
v ati facut case in cocina si acum vreti iesire la autostrada?
3
9
nici la mine in fata nu e asfalt ... asa ca nu mai comentati despre mine. facem si noi ce putem
2
4
stau acolo...isi daca pun de o cafea isi asfalteaza singuri
2
4
viceprimarul Babu locuieste acolo-
2
1
Multumesc.
2
0
Agent locala ovidiu aghisan cere spaga la soferi opreste masini abuziv
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218