REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Până la inaugurarea panourilor solare, patronul de la Alexandrion își deschide benzinării în Constanța

Până la inaugurarea panourilor solare, patronul de la Alexandrion își deschide benzinării în Constanța

Andreea POPA 23 aprilie 2024 | 00:00 2735

Nawaf Salameh, patronul Alexandrion reorientat puternic în ultimii spre industria energetică, își va deschide și benzinării, până să inaugureze parcurile fotovoltaice pe care le construiește în Constanța. Proprietarul celui mai mare producător și distribuitor de băuturi alcoolice din România intră astfel și pe o piață extrem de competitivă, în care foarte puține firme reușesc să țină piept giganților OMV, Rompetrol și Lukoil. 

Pana la inaugurarea panourilor solare, patronul de la Alexandrion isi deschide benzinarii in ConstantaNawaf Salameh

Nawaf Salameh, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România, care s-a implicat puternic și în energia verde, își deschide și benzinării. Patronul Alexandrion a înființat pe 8 martie firma NSS Oil&Gas SRL cu sediul în Otopeni, cu domeniu principal de activitate comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate. Practic, Salameh își va deschide benzinării, intrând astfel pe o piață extrem de competitivă, dominată de coloși precum OMV Petrom, Rompetrol și Lukoil.

Decizia surprinzătoare a patronului Alexandrion vine în contextul în care se află în plin proces de edificare a unui parc fotovoltaic la Băltăgești, în Constanța, pe baza unei autorizații care expiră pe 21 decembrie 2025.

Pana la inaugurarea panourilor solare, patronul de la Alexandrion isi deschide benzinarii in Constanta

Proiectul prevede ”stație nou 400/100kV și racordare LEA/LES la stația 400 kV Stupina”, potrivit unui document Transelectrica. Firma Solar Twins SRL, cea care va ridica parcul solar, a depus documentele necesare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, prin care solicită avizele necesare construirii parcului fotovoltaic pe o suprafață de 293 de hectare. La începutul acestui an, Salameh a primit aviz tehnic de racordare pentru un parc eolian și unul fotovoltaic, de 223,2 MW, respectiv 220,8 MW, ambele în Constanța. 

De la băuturi alcoolice, la parcuri eoliene și solare

În paralel, Nawaf Salameh a înființat recent încă două firme specializate în producția de energie verde- Green Hydrogen Investments SRL și Power Storage Solution SRL, ambele cu sediul tot în Otopeni, alături de noua societate specializată în benzinării. 

Pana la inaugurarea panourilor solare, patronul de la Alexandrion isi deschide benzinarii in Constanta

De asemenea, patronul Alexandrion mai deține, direct sau indirect, Sunplots SRL, Wind Fields SRL și Winderland SRL, toate în Otopeni, de asemenea specializate în producția de energie regenerabilă.

Alexandrion Group, înființat în 1994, are două unități de producție în România, la Rădăuți, în județul Suceava, precum și la Ploiești, în Prahova, birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA, o rețea de distribuție internațională care acoperă peste 50 de țări, precum și hotelul New Montana din Sinaia. Alexandrion derulează afaceri și în alte domenii, precum magazine, hoteluri și imobiliare, iar de circa doi ani s-a extins și pe piața energetică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit cu un deget in c.r și unul în nas, pe un pet de vin ars și trei curmale a pus mâna pe diferite locații strategice, AJUNGE cu vrăjeală cu asocierea cu diverși indivizi din servicii, cu protocoalele basite la colegiul de apărare, ești în vârful toboganului, partiiiieeeee
2
0
You are big fool.For the halidays,You gave two bottles of drink to the employees blow !
4
0
decat de la invadatorii omv,
0
5
Murad a ramas socat de conditiile din Culmea,pai de ce e la fel ca la ei in Arabia si de chitros cerseste sa puna si ceilalti candidati bani cica sa nu para campanie,ha,ha,haaa
5
1
Hai arabii mei naționalisti, mințiți fraierii cu proiectele voastre, va vindem un pisat ieftin zis alcool și suntem văzuți că mari oameni de afaceri, romanii să rămână sclavi, bețivi și noi să transferam banii in Dubai
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272