REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Panama: Papa Francisc condamnă stigmatizarea "lipsită de sens şi iresponsabilă" a migranţilor

Panama: Papa Francisc condamnă stigmatizarea "lipsită de sens şi iresponsabilă" a migranţilor

Replica API 28 ianuarie 2019 | 00:00 362

Papa Francisc a declarat vineri în Panama că este "lipsit de sens şi iresponsabil" ca migranţii să fie stigmatizaţi şi văzuţi ca o ameninţare pentru societate, abordând din nou una din cele mai controversate probleme din Statele Unite, relatează Reuters şi AFP.

Suveranul Pontif, care a făcut din migraţie una din principalele teme ale călătoriei sale în Panama, s-a adresat câtorva sute de mii de tineri participanţi la un serviciu religios organizat în capitala statului din America Centrală, în cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

"Vrem să fim o biserică care promovează o cultură care protejează, promovează şi integrează; care nu stigmatizează şi, mai ales, care nu tolerează condamnarea lipsită de sens şi iresponsabilă a fiecărui migrant ca fiind o ameninţare pentru societate", a spus Papa Francisc.

Cu câteva ore mai devreme, preşedintele american Donald Trump a fost de acord să pună capăt aşa-numitului "shutdown", blocajul parţial al administraţiei federale americane, şi care prevede o finanţare temporară a serviciilor publice federale până la 15 februarie, însă fără a obţine cele 5,7 miliarde de dolari pe care le ceruse Congresului pentru construcţia unui zid de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul.

La evenimentul de vineri seara, cunoscut sub numele de "Via Crucis" (Drumul Crucii), Papa Francisc a vorbit despre "cum să învăţăm să-i primim pe cei abandonaţi, nevoiţi să-şi părăsească sau să-şi piardă pământul, rădăcinile, familiile şi munca lor".

De la jumătatea lunii octombrie, mii de migranţi din America Centrală, majoritatea din Honduras, s-au îndreptat spre nord în caravane, către Statele Unite, prin Mexic, unii dinte ei mergând pe jos cea mai mare parte a drumului. Mulţi solicită azil, susţinând că în ţările lor natale suferă din cauza agresiunii şi a lipsei de oportunităţi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
le dam viza de vatican doar dupa castrare
0
0
Cred ca nu iti dai seama ce spui.
0
0
Pai sa ia si papa vreo 20 000-100 000 de migranti musulmani in grija. Si sa le faca si moschei. Vorbele de duh ale papei, duhnesc a demagogie si conspiratie pro migratie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212