REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PANOURI VANDALIZATE în Parcul TĂBĂCĂRIE

PANOURI VANDALIZATE în Parcul TĂBĂCĂRIE

Replica API 8 aprilie 2021 | 11:21 1635

Constănțenii vor normalitate, însă, sunt în stare să o mențină? Se fac pași mici spre un oraș curat și civilizat însă, se pare nu toți constănțenii sunt de aceiași parte a baricadei. Pe de o parte sunt cei care bat cu pumnul în masa că vor ca anumite lucruri să se schimbe, și pe partea cealaltă sunt tinerii, needucați, care vandalizează tot ce le stă în cale. De exemplu, niște indivizi au vandalizat toate panourile de informare din Parcul Tăbăcărie.

Cu toate că se plâng de debandada care există în Constanţa şi sunt nemulţumiţi de modul în care a gestionat situaţia fosta administraţie locală, cetăţenii urbei de la malul Mării Negre pare că îşi fac în ciudă unii altora şi fac concurs: cine poate produce mai multe pagube în jurul său? De obicei, vandalizările sunt făcute de tineri, care în lipsă de ocupație își bat joc de munca altora.

Panouri de informare, vandalizate

Deunăzi, un constănțean ne-a semnalat faptul că în Parcul Tăbăcărie absolut toate panourile informative sunt desenate cu grafitti. Victime ale vandalilor au fost și mai multe bănci, din parc. „Este nesimțire curată. De ce să se mai chinuie oamenii ăștia să facă ceva? Să ne lase așa, în gunoi, în pereți mâzgăliți, că nouă așa ne place. Toate astea sunt făcute de tineri, care nu au altceva mai bun de făcut decât să mâzgălească tot ce prind pe domeniul public. Educație de doi lei! De ce nu iau spray-ul să-și mâzgălească pereții din casă?”, a declarat constănțeanul.

Vandalizarea, prevăzută ca și infracțiune de distrugere

Vandalizarea este infracțiune. Astfel, nu intră în competența Poliției Locale. Dacă polițiștii locali îi prind în flagrant, aceștia trebuie să îi predea celor de la IPJ Constanța. Conform Articolului 253 din Codul Penal, vandalizarea e prevazută ca și infracțiune de distrugere. Astfel, legea spune următoarele: „(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparține în tot sau în parte altei persoane și servește la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Dacă fapta prevăzută în aliniatul 1 privește bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani. (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, este notat în Codul Penal.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca intotdeauna Politia comunitara nu are nici o vina !
7
1
Prea tarziu ,s -au facut deja pasi mari ptr.un oras murdar !
1
5
si politia locala unde era?lasa ca le sterg ei, ca la ce salarii nesimtite mai trebuie si nitica munca
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367