REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Papa deplânge exploatarea Africii înaintea vizitei sale în Congo şi Sudanul de Sud

Papa deplânge exploatarea Africii înaintea vizitei sale în Congo şi Sudanul de Sud

Valentina CAMARA 17 ianuarie 2023 | 00:00 604

Papa Francisc a condamnat exploatarea Africii ÅŸi a locuitorilor ei înaintea călătoriei pe care urmează să o efectueze pe acest continent, la sfârÅŸitul acestei luni, transmite agenÅ£ia DPA.

"Această idee că Africa există pentru a fi exploatată este cea mai mare nedreptate", a declarat papa.

"Dar (ea) există în subconÅŸtientul colectiv al multor oameni ÅŸi asta trebuie schimbat", a susÅ£inut suveranul pontif într-un interviu publicat în weekend de revista spaniolă Mundo Negro.

Liderul Bisericii Catolice urmează să efectueze o călătorie în Republica Democratică Congo (RDC) ÅŸi în Sudanul de Sud în perioada 31 ianuarie - 5 februarie.

Papa Francisc a avertizat, de asemenea, că Africa nu este bogată doar în resurse naturale, ci posedă ÅŸi "bogăţie spirituală". "Are atât de mulÅ£i oameni, băieÅ£i ÅŸi fete, care sunt inteligenÅ£i ÅŸi educaÅ£i", a spus el.

Multe puteri mondiale se concentrează pe prădarea Africii, "însă nu văd inteligenÅ£a, măreÅ£ia ÅŸi arta oamenilor", a adăugat pontiful.

Călătoria sa era planificată iniÅ£ial pentru luna iulie a anului trecut, însă a fost amânată din cauza durerilor de genunchi de care suferă papa Francisc.

Vizita planificată pentru anul trecut includea o scurtă călătorie la Goma, în estul RDC, însă aceasta va fi omisă acum. "Nu pot să merg acolo pentru că gherilele au avansat mult (în regiune)", a spus el.

Papa Francisc a precizat că, deÅŸi nu se teme pentru propria persoană, crede că prezenÅ£a sa va conduce la adunarea unor mulÅ£imi de oameni, ceea ce ar putea reprezenta un risc pentru locuitori. "Apoi aruncă o bombă în stadion ÅŸi ucid mulÅ£i oameni", a declarat papa în interviul acordat revistei, publicat de comunitatea religioasă a misionarilor Comboni din Madrid.

Planurile actuale includ o vizită a papei în capitala RDC, Kinshasa, unde suveranul pontif va întâlni, printre alÅ£ii, victime ale violenÅ£elor din estul ţării.

Papa Francisc îÅŸi va continua apoi călătoria spre Juba, capitala Sudanului de Sud. Pe parcursul vizitei sale în această Å£ară, papa va fi însoÅ£it de doi înalÅ£i reprezentanÅ£i ai Bisericii Anglicane ÅŸi Bisericii ScoÅ£iei, primatul Bisericii Anglicane, respectiv moderatorul adunării generale a Bisericii ScoÅ£iene.

RDC ÅŸi Sudanul de Sud sunt profund afectate de conflicte armate, dezastre naturale ÅŸi crize umanitare, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce are sa le spuna biserica anglicana? nu a fost parte a sistemului colonial?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218