REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Papa Francisc a emis o nouă legislaţie pentru prevenirea şi combaterea violenţelor împotriva minorilor

Papa Francisc a emis o nouă legislaţie pentru prevenirea şi combaterea violenţelor împotriva minorilor

Replica API 30 martie 2019 | 00:00 342

Papa Francisc

Papa a emis vineri o lege privind prevenirea şi combaterea violenţelor împotriva minorilor şi a persoanelor vulnerabile, inclusiv a abuzurilor sexuale, care se aplică angajaţilor Curiei romane şi ai Statului Cetăţii Vaticanului, precum şi corpurilor diplomatice, relatează AFP şi dpa.

Suveranul Pontif a emis în total trei documente: o scrisoare apostolică, plus o lege şi noi directive care acoperă teritoriul Vaticanului, cel mai mic stat din lume.

Legislaţia, care intră în vigoare de la 1 iunie, introduce obligaţia legală pentru toţi oficialii Vaticanului de a raporta cazuri suspecte de abuz, cu excepţia informaţiei acoperite de taina confesiunii.

Ea prevede numirea unei "persoane de contact" în cadrul administraţiei Vaticanului, însărcinată cu implementarea politicilor de prevenire a abuzurilor sexuale împotriva copiilor şi îngrijirea victimelor.

Victimele trebuie să fie informate cu privire la investigaţiile asupra cazului lor, să primească "îngrijiri medicale şi psihologice", consultanţă juridică şi să fie protejate de persoanele bănuite că le abuzează, arată noile directive.

Noile reguli includ, de asemenea, o serie de instrucţiuni pentru personalul Vaticanului care lucrează cu copiii, inclusiv interzicerea pedepsei fizice şi a fotografierii sau înregistrării acestora fără autorizaţie din partea părinţilor. De asemenea, aceştia nu au voie să împărtăşească secrete cu minorii, trebuie să rămână întotdeauna vizibili pentru ceilalţi atunci când comunică cu ei şi nu au dreptul să ofere cadouri sau un tratament special oricărui copil supravegheat.

Totodată, noua legislaţie prevede că oricine se face vinovat de abuz sexual asupra copiilor trebuie demis din funcţie, însă acestuia i se va oferi ajutor "spiritual şi psihologic" pentru "reintegrarea în societate".

Foarte puţini copii sunt rezidenţi ai Vaticanului. Însă legislaţia emisă vineri se poate aplica minorilor care ajung cu regularitate între zidurile Vaticanului, precum cei 35 de băieţi cu vârstă cuprinsă între 9 şi 13 ani care fac parte din Corul Capelei Sixtine.

Biserica Catolică este grav afectată de un scandal la nivel mondial în legătură cu cazuri de abuzuri sexuale împotriva minorilor comise de feţe bisericeşti, iar Vaticanul s-a angajat în mod repetat să ia măsuri în această privinţă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212