REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Papa Francisc îşi continuă vizita în Republica Democrată Congo cu o zi dedicată Bisericii

Papa Francisc îşi continuă vizita în Republica Democrată Congo cu o zi dedicată Bisericii

Valentina CAMARA 3 februarie 2023 | 00:00 253

Papa Francisc îşi continuă vizita în Republica Democrată Congo (RDC) cu o zi dedicată Bisericii, care joacă un rol central în această ţară afectată de conflicte sângeroase, relatează AFP.

Papa Francisc isi continua vizita in Republica Democrata Congo cu o zi dedicata Bisericii

Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume este aşteptat la ora locală 9:30 (8:30 GMT) pe stadionul Martirilor din capitala Kinshasa pentru o întâlnire cu tinerii din această ţară, unde se află cea mai mare comunitate romano-catolică din Africa.

După ce va saluta mulţimea de la bordul "papamobilului" său, suveranul pontif va asculta mărturii şi va rosti un discurs pe acest stadion, care poate găzdui 80.000 de persoane.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi, se va întâlni cu premierul Jean-Michel Sama Lukonde la Nunţiatura Apostolică, "ambasada" Sfântului Scaun în RDC.

Apoi, el va merge la catedrala Notre-Dame du Congo, construită în 1947, unde va rosti un discurs.

Ca de obicei în timpul călătoriilor sale, papa Francisc va încheia această a treia zi de vizită cu o întâlnire privată cu membrii Ordinului Iezuit.

În pofida influenţei tot mai mari a Bisericilor Evanghelice începând cu anii 1990, Biserica Catolică îşi menţine un rol major în educaţia, cultura şi dezvoltarea Republicii Democrate Congo, unde a acţionat adesea ca o contra-putere.

Extrem de aşteptată, această vizita papală a fost marcată miercuri de momentul în care suveranul pontif a condamnat, la Kinshasa, "atrocităţile crude care acoperă umanitatea de ruşine" comise în estul Republicii Democrate Congo.

Papa Francisc s-a declarat "indignat" de "exploatarea sângeroasă şi ilegală a bogăţiei acestei ţări, precum şi de încercările de împărţire cu scopul de a putea conduce" această ţară, în care violenţele unor grupuri armate au ucis sute de mii de persoane şi au lăsat pe drumuri alte câteva milioane, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367