REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Papa Francisc nu se va mai întâlni cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse în timpul vizitei sale în Kazahstan

Papa Francisc nu se va mai întâlni cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse în timpul vizitei sale în Kazahstan

Replica API 27 august 2022 | 00:00 544

Papa Francisc şi patriarhul Kirill, un susţinător al războiului din Ucraina, nu se vor mai întâlni cu ocazia unei reuniuni a liderilor religioşi ce va avea loc în Kazahstan în luna septembrie, a anunţat agenţia de presă RIA, care a citat o declaraţie făcută miercuri de un oficial cu rang înalt din ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters.

Papa Francisc

Suveranul pontif, care se va afla în capitala kazahă Nur-Sultan în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la cea de-a şaptea ediţie a Congresului liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale, a declarat în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu patriarhul Kirill în timpul summitului din Kazahstan, citează Agerpres.

Însă mitropolitul Antonie, al doilea ierarh ca importanţă din structura Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat pentru agenţia de presă RIA că patriarhul Kirill nu va participa la eveniment. El nu a oferit explicaţii pentru acea absenţă, însă a precizat că patriarhul Kirill va fi reprezentat de o delegaţie oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mitropolitul Antonie a mai spus că orice întâlnire între cei doi lideri religioşi (papa şi patriarhul ortodox rus - n.r.) ar trebui să fie un eveniment major de sine stătător, nu să aibă loc în marja unei alte întruniri.

"Ar trebui să fie un eveniment independent, prin virtutea importanţei sale", a declarat mitropolitul Antonie, însărcinat cu relaţiile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse şi care a purtat o rundă de discuţii cu papa Francisc la începutul lunii august. Papa Francisc şi patriarhul Kirill s-au întâlnit o singură dată, în Cuba, în anul 2016.

Patriarhul Kirill, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a sprijinit într-o manieră entuziastă invadarea Ucrainei.

În iunie, papa Francisc a acuzat implicit Rusia de "cucerire armată, expansionism şi imperialism" în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272