REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Papa Francisc susţine că 'homosexualitatea nu este o infracţiune'

Papa Francisc susţine că 'homosexualitatea nu este o infracţiune'

A.F. 27 ianuarie 2023 | 00:00 664

Papa Francisc şi-a reiterat poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay, argumentând într-un interviu pentru Associated Press (AP) că legile din multe ţări care incriminează homosexualitatea sunt "nedrepte", transmite miercuri agenţia ANSA.

Papa Francisc sustine ca 'homosexualitatea nu este o infractiune'Papa Francisc

"A fi homosexual nu este o infracţiune", a spus papa Francisc, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc.

Liderul de la Vatican a adăugat că aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui "să aibă un proces de conversie" şi să manifeste "sensibilitatea" pe care "Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Papa pledează de multă vreme pentru o tolerare a persoanelor gay. El a dat celebrul răspuns "cine sunt eu să judec?" când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă, în 2013.

În interviul acordat AP, papa a vorbit, de asemenea, despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, papa emerit Benedict al XVI-lea. Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat recent o carte în care sugerează că au existat fricţiuni între fostul papă emerit şi papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice, în 2013. Aceste diferende vizau, printre altele, decizia papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului suveran pontif cu privire la chestiuni morale, cum ar fi homosexualitatea, potrivit cărţii.

Între timp, jurnalistul italian Sandro Magister a declarat în această lună că regretatul cardinal australian George Pell a fost autorul unei note anonime pe care a publicat-o pe blogul său anul trecut, în care a descris pontificatul papei Francisc drept o "catastrofă". Potrivit acestei note, o gamă largă de comentatori considerau că "acest pontificat este un dezastru din multe sau din majoritatea punctelor de vedere; o catastrofă". Întrebat în legătură cu aceste critici, papa Francis a declarat: "Singurul lucru pe care îl cer este să o facă în faţa mea, pentru că aşa evoluăm cu toţii".

Pontiful argentinian a adăugat că regretatul papă emerit Benedict al XVI-lea a fost un "gentleman" şi că odată cu moartea acestuia a "pierdut un tată", notează ANSA, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pot si poponarii sa lase capul mai jos , prea ne baga pe gat comportamente homosexuale. Totul este despre sexualitate in jurul poponarilor
1
0
Ca este un poponar infect , se aseamana cu cine stiu eu
5
0
S-a dus si respectul pentru el, hai jet cu gaozarii tai.
7
1
FY
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367