REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PAPADUMITRU a PUS mâna pe LUCRĂRILE pentru extinderea rețelei de gaze din EFORIE

PAPADUMITRU a PUS mâna pe LUCRĂRILE pentru extinderea rețelei de gaze din EFORIE

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:00 5637

Primăria Eforie a apelat la aceleași firme contractate și în 2019 pentru extinderea rețelei de gaze din oraș. Una dintre ele este deținută de celebrul milionar Alexandru Papadumitru, trimis recent în judecată pentru obținerea ilegală de fonduri, după ce a câștigat în mod fraudulos un contract de milioane de la Compania Națională de Investiții (CNI).

foto: adevărul.ro

Primăria Eforie a atribuit pe 29 decembrie 2020 un contract pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale din oraș, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 24 septembrie 2020.

Potrivit documentației de atribuire, ”lucrările ce urmează a fi proiectate și executate vizează extinderea alimentării cu gaze naturale a străzilor din localitățile Eforie Sud și Eforie Nord, care se va realiza din conductele existente de medie presiune administrată de operator Distrigaz Sud Rețele București, conform soluțiilor aprobate de către acesta”.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Acvatot SRL București (parte a grupului francez Veolia, reprezentată de Călin Bichir), din care mai fac parte Omni Construct Logistic SRL Constanța (reprezentant Oana Papadumitru), BID Division Consulting SRL București (reprezentant Adrian Georgescu, subcontractant a 1,5% din lucrări), Petroconst SA Constanța (reprezentant Viorel Gheorghe Constantinescu, subcontractant a 13,587% din lucrări), Sirius Proiectare Studii SRL București (reprezentant Ștefan Nicolae Mucică), ACS Gaz Proiect SRL București (reprezentant Petre Adrian Constantinescu, subcontractant a 0,117% din lucrări) și Iproex Energy Management SRL București (reprezentant Virgiliu Dan Popa, subcontractant a 4,456% din lucrări).

Asocierea câștigătoare va primi pentru lucrările contractate 9.440.657,87 lei, fără TVA, echivalentul a circa 2 milioane de euro.

Reprezentantul Petroconst SA, candidat la Senat din partea Partidului Verde

Acvatot SRL și Omni Construct Logistic SRL, principalele beneficare ale contractului oferit de Primăria Eforie, au câștigat și contractul de pe 13 februarie 2019 prin care au început lucrările de realizare a rețelei de gaze din acest oraș, în valoare de 16.258.534 lei, atribuit tot de Primăria Eforie.

Ambele firme constănțene implicate în contract sunt de notorietate și beneficiare a zeci de milioane de euro de pe urma contractelor cu statul.

Controlată de Dumitru Cilibia, Petroconst SA este reprezentată de Viorel Gheorghe Constantinescu, care a candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2020 la Senat din partea Partidului Verde, al celebrului om de televiziune Florin Călinescu.

La rândul său, Omni Construct Logistic SRL este deținută de milionarul constănțean Alexandru Papadumitru, cunoscut pentru numeroasele sale contracte cu statul, mai ales prin intermediul Al Stom Company SRL.

Banii publici i-au adus lui Papadumitru zeci de milioane de euro în conturi, dar și problem penale. Pe 13 noiembrie 2020, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor l-au trimis în judecată pe Alexandru Papadumitru pentru obținere ilegală de fonduri, într-un dosar care se află acum pe rolul Tribunalul Bihor. Alături de inculpatul Papadumitru, parte civilă în dosar este Compania Națională de Investiții (CNI), de la care milionarul constănțean ar fi obținut fraudulos un contract de milioane în Bihor, pentru realizarea și reabilitarea rețelei de apă și canalizare din orașul Aleșd.

Papadumitru ar fi încasat 4,8 milioane de lei pentru lucrări făcute de altă firmă

Potrivit procurorilor, Alexandru Papadumitru, în calitate de administrator al Al Stom Company SRL, a prezentat CNI ”documente neadevărate, inexacte” cu privire la firma care avea să realizeze, în realitate, lucrările contractate în 2014 și 2015.

„A ascuns subcontractarea lucrărilor care făceau obiectul celor două contracte către o altă societate comercială, societate care, în fapt, a efectuat lucrările şi a întocmit situaţiile de lucrări cu facturile aferente în numele Al Storm Company, realizându-se astfel o obţinere frauduloasă a fondurilor de la Compania Naţională de Investiţii”, se arată în rechizitoriul procurorilor bihoreni.

Constănțeanul Papadumitru ar fi încasat astfel 4,8 milioane de lei pentru lucrări făcute de altă firmă. Lucrări și de proastă calitate, pe deasupra, întrucât primăria din Aleșd a trebuit să le refacă în totalitate, după cum a declarat primarul Ioan Todoca, care a reclamat Al Stom Company SRL către CNI și din acest motiv.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cati bani o fi dat infractorul de Papadumitru drogatului de Robert Serban? Sau a luat spaga tot Crusoveanu, cel care i asigura drogurile primarului ?
10
3
toti privatii mari traiesc din contracte supraevaluate cu statul dar angajatii, pardon sclavii lor injura bugetarii!!!
11
2
Scrii un articol din care iti doresti sa reiasa ca ar fi ilegal sa lucrezi cu statul, dar tu ca ziar traiesti exclusiv din bani publici
8
9
Tot santul de gaz din eforie estw plin de gauri sa infiltrat apa si sa lasat asfaltul bravo pnl lucru de mantuiala pe multi bani lucrari 0 in folosul comunitatii ne rupem masinile in refacerile lor
12
3
va dati seama ce extindere a retelei o sa faca. Poate bubie peste 2 3 dupa, altfel nu mai scapam de capusele astea car ar trebui sa fie la puscarie.
10
1
Puscarie asa se fura bani prin firmele lor la supra pret
9
0
Papadumitru este nasul lui Gabriela Horga si fura impreuna din banii nostri. Horga un mare curvet iar machidonul de Papadumitru baga la greu facturi fara sa efectueze lucrarile.
20
0
Sifonul Imperial Papadumitru , sageata PNL-ista a Gabrielei Horga, abonat de ani buni la bani publici , este un evazionist notoriu , si ca sa scape de multiplele acuzatii pe care le are, semneaza tot felul de acorduri cu organele penale, si arunca vina pe oameni nevinovati . Sifonule...la un moment dat o sa ti se infunde. Horga , cu care imparti tu banii, nu e Dumnezeu...
26
0
Ahhahhha..... papadumitru,cilibia....ce sunt astia.....provabil machidoni....manevre,obtinere ilegala de fonduri,contracte castigate fraudulos...concluzia este ca incidenta machidonilor evazionisti si fraudulosi este de 985la 1000 ....
20
9
Da, astia, Al Stom, Daf Trans, mega-jeguri, mega-tepari,mega-.... orice, nu mai dispar odata din piata! Astia ar trebui sa fie cel putin la puscarie! Astia de la Al Stom, il aveau director pe Fi-su lu Carlig, si am inteles ca din respect pt ta- su, erau mai protejati asa si se mai deschideau niste usi, ba da chiar asa sa nu ii intrebe nimeni de vorba!?
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272