REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Paradă de costume populare în Constanța

Paradă de costume populare în Constanța

Replica API 9 noiembrie 2018 | 00:07 621

„Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate”

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 12.00, în parteneriat cu asociațiile culturale „Cusături dobrogene” din Constanța și „Șezătoarea” din București, manifestarea „Costumul românesc de patrimoniu. Centenar de tradiție și continuitate”.

Evenimentul cultural constă într-o expoziție și o paradă de costume populare vechi (din colecția privată a avocatei Eugenia Catargiu) și piese de port noi (realizate după modele tradiționale).

În acest fel, instituția de cultură constănțeană se dovedește a fi un liant între trecut, prin piesele vechi de valoare excepțională care se regăsesc în colecțiile sale, și prezent, prin manifestările pe care le organizează frecvent pentru publicul larg, încurajând în același timp meșteșugurile tradiționale, prin aducerea lor în contemporaneitate. De altfel, expozițiile Muzeului de Artă Populară Constanța, atât cea permanentă, cât și cele temporare, constituie adevărate și temeinice surse de inspirație pentru meșterii populari care doresc să respecte tradiția meșteșugului pe care îl practică.

Intrarea este liberă la eveniment!

În programul evenimentului este inclus și un spectacol oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pasiunea pentru costumul popular a unor profesori,invatatori,avocati este laudabila.alcatuirea unor colectii private deasemenea.de ce trebuie sa comentam agramat asemenea manifestari?
1
0
Voi nici costume populare nu aveti. Voi invartiti steagul si hai la hoara. Ti-ai dreaku de piticanii urate, natie de ciorditori , de calici cu branza si ceapa intre dinti. La oi, cipanatule!
0
0
O suge ma-ta popular!
0
3
Fuck you @12.41 cu portul tau popular. Ti ai dreaq de hoti si koorve. A dracu natie de tarfe
2
0
Costumul popular are deja o traditie mai inainte de rejina batausa maria.Asta batea taranii de pe mosii,apoi le chema baietii la razboi sa-i apere mosiile. Regina maria imbraca costume populare cum imbraca in zilele noastre toate tarfele ie in troleibuz.taranii nu si-au facut singuri dreptate.
9
3
Intrare libera, cu invitatie, contra cost, stie cineva?
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272