REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Paranghelii cu manele la Valu: poliţiştii locali au început "bătălia" cu muzica, în toiul nopţii

Paranghelii cu manele la Valu: poliţiştii locali au început "bătălia" cu muzica, în toiul nopţii

Replica API 27 iunie 2013 | 00:00 169

Week-end agitat

Week-end agitat

Cum a venit căldura, au început şi parangheliile. Cei mai "fericiţi" sunt locuitorii de la case, care se desfăşoară în voie în propria curte. Mai exact, unii locuitori din Valu lui Traian şi-au mutat casetofoanele în curte odată cu venirea verii, terorizându-şi vecinii. Astfel de cazuri, potrivit poliţiştilor locali, s-au înregistrat în mai multe zone, printre care şi la Stadion, sau Diner. Cele mai multe apeluri sosite la Poliţie au loc la sfârşitul de săptămână.

Odată cu primele raze de soare de la malul mării, care şi-au intat în drepturi, biciuind pielea oamenilor, a venit şi distracţia. Nimic rău până aici, dacă toate sunt făcute cu simţ de răspundere. Însă, îndepărtându-ne puţin de buza mării, ajungem şi în localitatea Valu lui Traian, unde, de asemenea, veselia s-a instalat cu... surle şi trâmbiţe. Mulţi spun că este mai frumos dacă ai norocul de a locui la casă, întrucât spaţiul este împărţit altfel, iar vara se poate profita mai mult de aerul proaspăt. Un lucru forte este şi acela că nu-ţi bate vecinul în ţeavă la orice mişcare ceva mai apăsată, mai spun constănţenii. Dar iată că lucrurile nu sunt chiar roz în locuinţele cu propria curte. Şi aici intervin momente negre, dacă le putem denumi aşa. Spre exemplu, în localitatea Valu lui Traian, vara a venit cu decibeli asurzitori, chiar în toiul nopţii. Potrivit poliţiştilor locali, apelurile au început să apară de pe la începutul verii, cu precădere în week-end, prin intermediul acestora locuitorii plângându-se că nu pot sta liniştiţi în propriile case din pricina gălăgiei făcută de vecini. Este vorba de muzică dată la maxim, cu boxele scoase în curte, pe sistemul: ori este petrecere, ori nu este. Ca atare, toată zona este nevoită să asculte piesele ce rulează până când, în ultimul moment, se apelează la oamenii legii. "În ultima perioadă am început să primim apeluri în special la sfârşit de săptămână, câte două, cam aşa, pe noapte. Lumea a început să dea muzica mai tare în curte şi deranjează", au declarat, pentru "Replica", poliţiştii locali din Valu lui Traian. Ultima "paranghelie" oprită de poliţişti a fost în cartierul de romi, din zona Stadion, acolo unde manelele răsunau mai ceva ca la un concert live, făcând ferfeniţă creierii vecinilor ceva mai liniştiţi. Un alt caz a fost semnalat şi vineri, chiar pe DN3, în zona Diner, unde un locuitor a hotărât să organizeze un botez în propria curte, lucru cu care vecinii nu prea au fost de acord, menţionând că erau foarte deranjaţi de muzica dată mult prea tare. "Acolo oamenii au fost foarte înţelegători, au dat imediat muzica mai încet şi nu au fost alte probleme. În general, locuitorii din Valu lui Traian sunt înţelegători şi acţionează imediat, nu trebuie să le spunem de două ori", au mai spus oamenii legii din cadrul Poliţiei Locale. Însă, mare atenţie! O petrecere aparent banală se poate sfârşi foarte urât, aici fiind vorba de legea 61, care implică sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212