REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
19.3° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Parapetul de pe DN 3 Constanţa - Valu, PROMISIUNI FĂRĂ ACOPERIRE!

Parapetul de pe DN 3 Constanţa - Valu, PROMISIUNI FĂRĂ ACOPERIRE!

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:00 377

Compania de Drumuri susţinea că procedura pentru continuarea proiectului va fi gata până la sfârşitul lui 2018!

Compania de Drumuri susţinea că procedura pentru continuarea proiectului va fi gata până la sfârşitul lui 2018!

La începutul anului 2018, parapetul median de pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian, a fost montat pe o porțiune unde se produceau mai puține accidente Vorbim despre porțiunea cuprinsă între km. 252+950 și 256+000. Conducătorii auto au posibilitatea, în prezent, de a întoarce la km 254+000 - Nod Rutier A4 și la girațiile de la km 255+400, respectiv km 256+000 - intrare în Municipiul Constanţa.

La acea vreme, compania promitea că până la finele anului 2018 va fi finaliză procedura prin care proiectul să continue. Iată că ne aflăm în luna aprilie a anului 2019, iar CNAIR nu şi-a respectat angajamentul. Șoferii încă așteaptă continuarea proiectului, pentru evitarea accidentelor în zonă. Ce spune Direcţia Regională de Drumuri şi Poduiri!

Soluția de montare a parapetului rigid de beton separator de sensuri de circulația a fost aleasă în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe sectoarele de drum cu patru benzi de circulație, pentru eliminarea întoarcerilor în zonele de bandă continuă, a protejării participanților la trafic împotriva ciocnirilor frontale, a protecției pietonilor împotriva traversării prin locuri nepermise, a eliminării punctelor negre pe rețeaua de drumuri din administrare.

În anul 2016, CNAIR SA a semnat primul Acord Cadru având ca obiect Achiziția și transportul parapetului rigid de beton care s-a încheiat la mijlocul anului 2018. În noiembrie anul trecut, compania anunța, în urma unei solicitări formulate de Replica de Constanţa, că are în curs de finalizare un alt Acord Cadru pentru continuarea proiectului.

”CNADR are în curs de finalizare un alt Acord Cadru pentru patru ani care are ca obiect achiziția și tranpsortul de parapet rigid, iar continuarea montării parapetului de protecție pe sectorul de drum de pe DN3, între km 249+500-253+150 este un obiectiv prioritar pentru DRDP Constanța în cursul anului 2019”, au declarat, la acea vreme, pentru Replica, reprezentanții CNADR.

Ne apropiem de jumătatea anului 2019, iar compania nu a mişcat nimic. Am solicitat, din nou, un punct de vedere de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, iar răspunsul a fost: “DRDP Constanţa a transmis CNAIR, care derulează contractual de furnizare şi montare de parapet rigid, necesarul de parapet de beton, inclusiv pentru sectorul de drum naţional DN3 Constanţa-Valu lui Traian. La data prezentei, CNAIR SA urmează să încheie contractual pentru realizarea lucrărilor de montare parapet”, au răspuns reprezentanţii DRDP Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-mi bg pla in parapetii vostri ca se langa parapeti se aduna mizerie si asa mi-am spart parbrizul, rasa voastra de cacati. Acolo nu trebuie parapeti, ci sa stea doar militienii in dreptul autostrazii si sa dea amenzi cretinilor care intorc, atata tot.
6
3
Cand dau cu 3 fulgi de nea parapetii devin parazapezi si meseriasii blocheaza mintenas drumul.Iarna puneti si parazapezi pe camp!
6
0
Chiar ca se autodistruge Mitroi,degeaba construieste,lumea venea pentru mancare....mancarea si servirea din ce in ce mai proasta,eu mancam de cel putin 2 ori pe saptamana,am renuntat sa mai intru acolo...se manca mult mai bine si mai ieftin inainte!
3
1
stimati domni voi chiar nu vedeti cati oameni mor sau au de suferit din cauza soferilor care intorc fara sa se asigure .De ce nu continuati cu montarea parapetilor pana la intrare in localitatea Valu lui Traian.Sa intelegem ca ve este frica de PRIMARUL MITROI , ca ii va fi afectata afacerea din PADURE.Mai bine ar plati angajatii ca a inceput sa se autodistruga singur,prin modul de servire defectuos si jalnic. ASA CA MONTATI PARAPETI caci cei care doresc sa mearga la POPAS vor ajunge fara sa taie linia continua.
8
1
Parapetul are un scop precis, protectia conducatorilor auto si cat mai putine accidente. Dar atentia trebuie sporita, in caz ca atingi un astfel de parapet, consecintele sunt dezastruoase.
2
0
daca era cuca rutzele nu se intampa asa grav. hai cam zburat . vam pupat pe portofel
3
2
o natie de nesimtiti! Trebuie sa le pui parapeti pe mijlocul strazii ca alfel intorc ca prostii si nu respecta nici o lege! Ne meritam din plin conducatorii pe care-i avem si situatia in care ne aflam!!!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389