REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Parcare gratis în weekend și de sărbătorile legale în Constanța

Parcare gratis în weekend și de sărbătorile legale în Constanța

Replica API 13 august 2022 | 20:36 9337

În cadrul conferinței de presă realizate cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august, primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu viceprimarul, Ionuț Rusu, au făcut câteva declarații cu privire la regimul parcărilo. ”Menținem gratuitatea parcării, în intervalul 19:00-09:00, în weekend și de sărbătorile legale.

Ziua de 15 august este împortantă pentru toți constănțenii și nu numai, întrucât reprezintă Ziua Marinei Române. Anul acesta pe litoralul românesc, mai cu seamă în zona stațiunii Mamaia, vor ajunge peste 30 de mii de turiști, în weekendul precursor zilei de Sfânta Marie.

Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu viceprimarul, Ionuț Rusu, au organizat o conferință de presă în care au atins și subiectul parcărilor din Constanța și Mamaia. Chițac a declarat că începând cu săptămâna 15-22 august a.c., parcarea va fi gratis atât în întervalul 19:00-09:00, cât și în weekenduri și de sărbătorile legale, acesta explicând fenomenul astfel: ”Consilierii PNL, USR au venit la mine cu propuneri, PSD înaintase un proiect privind propuneri de modificare, ei erau interesați mai mult de prețul parcărilor. I-am adunat pe toți la masă, și am adoptat o formă finală a acestui proiect, agregat de tot spectrul politic, pe care o să-l vedeți, în forma lui finală în consultare publică, îl ridicăm săptămâna viitoare (15-22 august, a.c.). Vom vedea exact ce spune publicul, după care va venii în consiliul local să fie votat.

Pe lângă parcările cu plată, acesta și-a expus punctul de vedere și în legătură cu parcările rezidențiale: ”Eu am nemulțumirea mea, legată de parcările rezidențiale, care din opinia mea, trebuie licitate.”

Tot în cadrul conferinței, Vergil Chițac a spus și suma de bani strânsă în urma plății parcărilor, dar și ce se va face cu banii strânși din aceasta: ”Anul acesta, până în momentul de față, s-au strâns rezidențial 5 milioane de lei, și la confort urban tot atât. Banii vor fi folosiți tot pentru parcări, pentru amenajarea lor. Banii de la parcări vrem să îi cheltuim tot pentru parcări.”

Citește și:

S-a decis! Nu se mai plătește parcarea în Mamaia și Constanța pe timpul nopții!

V.R.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
draga Amirale Primar:Vergil Chitac te rog frumos sa ai timp in agenda ta sa rezolvi cat mai repede reparatia straziilor din Constanta cat si reparatia din spatele Magazinului Tomis ca sunt praf facute incat unii se plang din Vina administratiei Dvs Maiorule Vergil Chitac ca straziile din spatele. magazinului Tomis sunt gropi imense si unii isi rup picioarele pe aici ! se va rezolva problema asta pana-n 1 Septembrie ?pff prea putine sanse daca nu rezolvi bye Nu mai pupi al doilea mandat de primar
1
0
MA UIT CU STUPOARE LA ACESTE COMENTARII HALUCINANTE,NU VOI ATI VOTAT ACEST PRIMAR ? NICI IN AL ZECELEA CEAS NU INVATATI DIN GRESELILE VOITE ALE CELOR CARE AU FOST INAINTE ,ACUM DEGEABA COMENTARILE SUNT DE PRISOS.ASA VA TREBUIE . VOTATI SI PESTE DOI ANI LA FEL.DE ATI VRUT SCHIMBARE.
1
1
Astept ziua cand vei ajunge coleg cu Radu Mazare, mortii matii de idiot, un vierme apv-ist
6
1
Mu1e chitaitule!!! Fara lamaie. Mortii din spital cer razbunare. Sa arzi in primarie ca sobolanii. City managera curului, mars fa!
2
1
Nu mai aruncati cu cacat in WC. Constanta nu a avut niciodata un primar asa bun ca Wergil Chitac. Aveti incredere in WC-eu.
5
0
din primaria Constanta, sa plece! Adica, toata primaria! Alegeri anticipate!
1
2
Tardiv incapabililor. Decat sa fi inventat taxe mari, mai bine faceti curat in primarie. Este un serviciu unde 72 de persoane cu salarii medii de 8000 de lei, nu fac nimic. Dar nimic. De ce? Pentru ca asa le-a ordonat felics. O administratie impotenta si fara viziune.
0
0
Parcarea primarie va fi cu plata?
1
0
Fmm de hodorog senil
1
1
Domnule Chitac ar vterbui sa coborati din limuzina si sa veniti pe str . Remus Oprean si pe 22 Decembrie 1989 sa vedeti DALELE PIETONALE in care ne rupem PICIOARELE SI MASINILE dar probabil ca mai veniti peste 2 ani la viitoarele alegeri si va doare prea putin ca la veniturile dv . va doare in COATE de noi cu bine
0
0
Primarul & company fac ce vor pe banii nostrii. Institue sa anuleaza dupa bunul plac regulamente pentru constanteni. Se comporta de parca nu a fost ales de constanteni si ne baga pe gat tot ce vrea muschii lui. Mediocritatea este la butoane.
0
0
Platim impozit in Cta ca sa detinem o masina,si dinou platim ca sa putem parca masina in oras . E luna in calendar si zile libere ,oare mai munceste cineva in tara asta .
0
0
Fmmdn! Fii blestemat lichea!
0
1
Bai Ioane, esti un incapabil, un lingau si un pupincurist!! Ai decazut ff mult in ochii multora... Acum, de... Te-ai ajuns, ai devenit vice-primar al acestui oras, dar esti un incapabil, un incompetent care a adus in pragul dezastrului, Constanta!!! Imi vine sa vomit de cate ori va vad la tv sau prin presa scrisa... Sincer, cred ca in cur te doare de tot ceea ce se intampla in Constanta si cu Constanta... Din pacate!! RUSINE SA VA FIE INCOMPETENTILOR!!
0
0
Maria, de vineri pana marti nu mai munceste nici dracul in tara, de aia merge totul struna, de Paste in saptamana Mare nici dracul nu e la munca, de Craciun doua saptamani totul e paralizat, de Rusalii etc si uite asa se freaca menta in tara, nu e de mirare ca tb sa se imprumute La FMI ptr pensii speciale si mariri de salarii la bugetari care se fac ca muncesc. Tara bananiera
0
0
Constanta si Mamaia
1
3
Eu nu inteleg de ce daca platesti un loc de parcare pe an la buget , atunci cand parchezi in alta zona a orasului trebuie sa platesti din nou? Cei care deja platesc un loc de parcare, fie el si de resedinta ar trebui sa parcheze gratuit in oricare parcare a orasului.
0
0
Sondajul este dezastru. Te intorci la munca, dupa mandatul asta de kkat, cartito. E panica man, asa se aude, mai iei doi la suta. Dai tu moca parcari, baaaa animalule sunt ale lu mata?
1
1
Numai parcari ai in cap, termina draqu de asfaltat k ai 3 ani de cand te caci pe tine cu aurel Vlaicu in mortii ma ti de idiot
0
0
Meclele la toti comentacii psd-ei de mai jos, nu mai scapam de astia in veci mai ales ca analfabetii si asistatii sociali sunt majoritari
0
0
La umbra ta de betiv ordinat si pe toata gasca ta de spagari in frunte cu Rusu
0
0
Cand se termina sezonul, Chitaila zice ca da gratuitate... vrajeli politice. Au iesit musca si boul la arat.
2
0
mai faceau cwrvele replica acu 2ani pt mizeria asta de primar!!!!
1
0
Licitarea ptr parcarilor rezidentiale o mare idiotenie pe care insisti sa o susti ,primar de rahat ce esti!
1
0
Aveti grija cum votati data viitoare, sa nu ne alegem din nou cu un idiot ca asta !
1
0
Ati vazut ca ati distrus si turismul si acum o dregeti, incompetentilor!
1
0
mareste taxa de parcare in Mamaia, sunt singurii bani ce vin la bugetul orasului de acolo. in rest, numai evaziune de la gasca mascaricului ce au acaparat fosta statiune.
1
0
Buol baltii.Un nenorocit arogant si incompetent.Mars
0
0
Vor plati pentru dezastru din Constanta
0
0
Bun ca omida la frunze
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272