REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Parcarea prin SMS din Constanţa CHIAR FUNCŢIONEAZĂ?!

Parcarea prin SMS din Constanţa CHIAR FUNCŢIONEAZĂ?!

Replica API 10 ianuarie 2018 | 00:00 2276

‘Nu am plătit şi nu am păţit nimic’

‘Nu am plătit şi nu am păţit nimic’

Au trecut luni bune de la implementarea plății prin SMS în municipiul Constanța pentru locurile de parcare din centrul orașului. Totuși, constănțenii discută intens despre faptul că acest proiect este inutil și greu de implementat. O tânără șoferiță a spus că i se pare absurd că au dispărut taxatorii de la Confort Urban din zona Sălii Sportului și că acum este posibilă doar plata prin SMS sau cu cardul.

Astfel, încă din luna septembrie, de când a fost implementat proiectul pilot, mai multe zone din centrul orașului Constanța permite parcarea autoturismelor doar cu plata prin SMS. Lunile au trecut, însă constănțenii nu s-au adaptat la acest sistem de plată, chiar dacă între timp au fost anunțate și posibilitatea de plată cu cardul, prin aplicația TPARK APP. Totuși, pe rețelele de socializare, constănțenii se laudă în cor că au parcat fără să trimită mesajul pentru a plăti locul de parcare ocupat și că totul a fost ok.

O tânără a postat că este revoltată că acum în zona Sălii Sportului nu se mai poate plăti la angajații Confort Urban, singura posibilitate fiind plata prin SMS sau cu cardul. Mai mulți au spus că ei au parcat în zonele marcate din centru fără să plătească și că totul este „safe” (n.r. trans. „sigur”). „Nu am plătit și nu am pățit nimic. Nu cred că pot da ei SMS înapoi către mine cu amendă”, a spus un cosntănțean amuzându-se de cele spuse de alți cetățeni. Facem precizarea că oamenii au fost, până în acest moment, informați preventiv de riscurile pe care și le asumă dacă nu fac plata pentru locul de parcare prin niște flyere informative.

„Stimate conducător de autovehicul! Având în vedere faptul că pe acest sector de drum plata parcării se realizează prin sms, vă rugăm să întreprindeți toate măsurile necesare în vederea achitării acestei taxe, urmând instrucțiunile aflate pe panourile amplasate în zonă. În situația în care nu vă conformați acestor reglementări, veți intra în contradicție cu prevederile art. 9, pct. 43 din HCLM 184/2013, fapta constituind contravenție sancționată cu amendă contravențională de la 400 la 800 de lei, pentru persoanele fizice și de la 500 la 1.000 de lei, pentru persoanele juridice”, scrie pe flyerul respectiv.

Cum se plătește parcarea cu cardul?

Plata parcării se realizează direct din aplicația TPARK sau accesând portalul TPARK, folosind orice card bancar. Cele 5 opțiuni de plată disponibile pentru Constanța sunt: 1h: 2,44 lei, 3h: 7,04 lei, 8h: 16,24 lei, 7 zile: 90 lei, 30 zile: 225 lei. Valorile exprimate conțin TVA. Acestor sume li se aplică comisionul operatorului. Plata cu cardul este rapidă și presupune parcurgerea a 3 pași simpli: introducerea numărului de înmatriculare, selectarea orașului și a duratei parcării; completarea datelor de facturare; introducerea datelor cardului. După realizarea tranzacției, șoferii primesc pe e-mail confirmarea plății și factura aferentă acesteia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astazi in parcare la sala sporturilor am gasit in partea din fata a masinii nicidecum la stergator contraventie ... sincer am cartela prepay si logan ... am lipsit 33 minute .... nicidecum nu am fost la cafele cu baietii ...
0
0
Parcarile sunt amenajate din taxele noastre, cum sa iei o gramada de bani pe parcari platite...
5
1
Pe ce criterii se stabileste nivelul amenii ? Dupa ochi frumosi ? Ori este 400 ori 800 ? Asa este chiar o porcarie. Veniti cu cpl si informati corect despre aceasta nebunie
0
0
Am trimis sms Cu abonament digi . Niciun raspuns . Deci sistemul nu este asa precis
1
1
platesc taxe si impozite in val de 3500 lei anual . Banii acestia se duc la bugetul local. Acum acest primar tembel imi cere taxa pe locurile de parcare amenajate din banii mei. Sa o fut pe ma ta Fagadau, acolo pe unde te a scos pe tine. .... in cur.
6
0
Oameni buni, de ce nu vreti sa intram in randul oraselo civilizate? Cum de se poate in Arad, Oradea, Baia Mare etc.?Normal ca nu va convine.Era mai usor sa dati 1 leu la parcangiu ? Normal, recunosc si eu am facut asta,Dar hai sa ne civilizam.Nu mai cautati pretexte.Vreti sa-mi spuneti ca cel care vine sa parcheze pe Tomis, nu are credit? Nu are card? Bmw ,mertanul il intretine cu minute incluse sau fara card?Hai sa fim seriosi. Dar asta se intampla intr- un oras care pana acum a fost invatat numai cu mangle.Haideti sa intram in randul oraselo civilizate si sa vedeti ce bine o sa fie.
4
11
Care sms ? Si daca omul are cartela cu optiune activa si nu are credit in plus fata de optiune ? Si oricum creditul este in euro nu lei deci nu poate plati. Deci se limiteaza posibilitatea legala de a se conforma HCL-ului respectiv chiar de catre administrator ! Orice amenda este nula de drept in acest caz ! Daca nu oferi cash pe langa sms sau card ,exemplu plata pod fetesti, incalci mai multe libertati si obligatii fata de contribuabil. Deci amenda e nula de drept.
4
0
Oameni scriu repede de pe telefon de aceea se fac greseli boule,lumea nu peoasta ca tine,degetele sunt mari tastatura mica futute n gura
6
1
Romeu tare balalau mai esti !!!
4
1
Este anormal sa nu existe taxatori sau modalitatea de a plati la un ghiseu, cash. Prostii astia ramasi sau adusi mai nou in primarie nu inteleg ca nu poti fi obligat sa ai telefon mobil? APARE DISCRIMINAREA VADITA A CELOR CARE NU AU TELEFON MOBIL SAU CARD BANCAR. Trebuie facuta plangere penala pe numele primarului, a directorului de la Confort Urban si a membrilor consiliului de administratie care au aprobat aceasta discriminare! SA RASPUNDA!
13
8
si daca am domiciliul in zona de ce sa platesc pe timpul noptii? 225 lei-30 zile inmultit cu 12 luni inseamna 2700 lei pe an pt parcarea anuala spit -ul te taxeaza cu 180 lei an loc parcare .hotie la drumul mare
9
4
...in general comentariile de peste tot sunt penibile, pline de greseli gramaticale, fara coerenta,vai mama noanta....
7
1
Citesc comentariile si ma minunez cati prosti traiesc in Constanta.
8
3
In primul rand iti recomand sa iei Abecedarul pentru ca ai mari probleme de ortografie si vocabular. Nu inteleg de ce trebuie sa abordezi discriminatoriu problema asta ? De unde sti tu ca "ghe...." aia nu isi platesc parcarea ? Ce usor e sa faci afirmatii gratuite. Nu faci nimic decat sa ne demonstrezi ca nu ai una dintre masinile respective si ca esti foarte frustrat de treaba asta. Parerea mea e ca mai bine ar fi sa ne oferi o solutie pentru a rezolva problema parcarii, decat sa ne arati invidia ta fata de cei care au masini scumpe.
7
5
Sa puna un tonomat pentru plata daca tot vor sa faca treaba buna nu sa stau eu sa alerg la magazin sa m incarc telefonu daca nu am credit sa ii platesc parcarea daca tot vor sa ajunga la standarde europene , oriunde in europa asta se plateste la tonomat nu prin sms
9
3
e plin de ghertzoi care vin la cafenelele de pe tomis cu bemveul sau "gipul"si nu au 0.45 euro credit la telefon sa plateasca
20
3
In loc sa le dea niste salarii la niste amariti primaria i-a dat afara si a venit cu aberatia asta -marca psd
12
14
daca nu ai credit pe cartela, masina sigur te incurca
18
3
O prostie marca Constanta. De ce nu se face ca in Brasov ?, cu aparate de taxat si cu bon eliberat de respectivul aparat pus pe bord ?,plus ca sint ciudate si preturile, daca am nevoie de parcare doar 30 de minute cum procedezi ?
19
5
400lei amenda ca nu platesti 2 virgula 5 cea mai tare afacere
7
5
Si in europa tot PSD ul e de vina ca platesti pana la 25 euro pe zi pt parcare? Sau doamna care se plangea ca nu mai sunt taxatori. Pt ca in loc de 4 lei cu bon ii dadwa respectivului 2 lei fara bon. Carcotasi si ipocriti.
15
5
sunt curios,cum sau in baza a ce a stabilit amenzile primaria cta?cum au ajuns ei la sumele acestea?
11
7
faceti niste sapaturi sa vedeti cum politistii locali folosesc masinile personale sau imprumutate pentru a merge pe teren se intampla de 2 luni cu de nu v-ati sesizat.. faceti niste sapaturi sa vedeti cine e de vina pentru asta .. iar in legatura cu subiectul politistii locali au zilnic dispozitii sa verifice masinile care nu platesc sms insa nu se poate lua nicio masura coercitiva pt ca nu este hcl care sa prevada sanctionare.
7
5
in val de amenzi bine mediatizat si se demonstreaza ca parcarea prin sms functioneaza...vor curge banii ca la robinet
13
2
Si Politistii Locali se plimba pe trotuar si verifica fiecare nr de masina....sau opresc in dreptul fiecarui autoturism. Romania PSD offf Doamne
7
11
Si daca nu am credit pe cartela si card?Nu mai am voie sa parchez in zonele respevtive? Trebuie si optiune de cash.
14
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108