REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Parcarea verde de la Spitalul Judeţean va putea fi accesată în două săptămâni

Parcarea verde de la Spitalul Judeţean va putea fi accesată în două săptămâni

Replica API 2 aprilie 2016 | 01:03 171

Reguli noi

Reguli noi

Parcarea Verde de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei” din Constanţa va putea fi accesată în aproximativ două săptămâni, după cum anunţă şi managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţână. Acesta spune că parcarea aparţine Primăriei Constanţa, motiv pentru care a încheiat un protocol cu primarul interimar Decebal Făgădău, pentru ca terasa acesteia să fie cedată salariaţilor spitalului. Căpăţână susţine că medicii vor avea acces limitat în parcare, timp de 32 de ore, cât durează o perioadă de gardă. Acesta a menţionat şi că vor rămâne aproximativ 80 de locuri disponibile pentru salariaţi şi pentru vizitatori.

Parcarea verde de la Spitalul Judeţean va putea fi accesată în aproximativ două săptămâni, a anunţat Dănuţ Căpăţână, managerul unităţii sanitare. Acesta spune că parcarea aparţine Primăriei şi că a încheiat un protocol cu viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, pentru ca terasa acesteia să fie cedată salariaţilor din spital: „În urma unor discuţii pe care le-am avut cu primarul interimar Decebal Făgădău, în legătură cu situaţia parcării verzi din faţa Ambulatoriului de Specialitate numărul 1, aceasta este a Primăriei.

Am convenit cu dumnealui ca terasa parcării să fie dată pentru salariaţii spitalului. Noi vom instala o barieră acolo. Deja se face accesul numai pentru salariaţii spitalului. Am convenit să punem o barieră unde se va accesa intrarea cu cardul cu care se accesează şi celelalte intrări din spital”, a declarat Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Acesta a precizat că medicii vor putea avea acces în parcare pe baza unor carduri care vor fi activate în zilele în care aceştia vor fi de gardă:

„Pentru parcarea din faţa spitalului, toţi medicii vor avea asigurat loc de parcare în sensul că în ziua în care sunt de gardă, cardul lor va fi activat pentru a avea acces acolo. Deci nu va avea 365 de zile pe an. Asistentele şefe şi cele de pe blocurile operatorii şi de naştere au şi ele. Mai rămân 80 de locuri care vor fi pe principiul ”primul venit, primul servit” deopotrivă pentru salariaţi şi pentru vizitatori. Într-o primă etapă cred că vom da drumul chiar de astăzi pentru salariaţi, pentru că trebuie să calibrăm puţin sistemul, după care, când vom da drumul la intrarea pentru vizitatori, vor fi şi pentru aceştia aproximativ 80 de locuri.

Este şi un counter în care se va vedea dacă sunt locuri de parcare disponibile”, a spus Căpăţână. Angajaţii deja pot parca aici pe o perioadă limitată de 12 ore, pentru a se evita ca aceştia să îşi lase autoturismele în parcare pentru o perioadă foarte lungă, după cum spune şi managerul. „La intrare sper că se va da drumul undeva la 2 săptămâni. Suntem legaţi puţin de partea de studenţi.

Ei vor intra pe o cu totul altă parte, vor fi circuite separate cu garderobă pentru studenţi, absolut modernă şi civilizată. Vizitatorii vor intra pe altă parte şi ei. Angajaţii pot deja să parcheze un timp limitat de aproximativ 12 ore pentru a evita să se lase rablele pe aici, că avem vreo două care nu ştim ale cui sunt. De asemenea, vrem să evităm ca riveranii să îşi lase maşina în parcare. Va fi o perioadă limitată, fără bani”, a adăugat Căpăţână.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212