REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Parcul Arheologic va fi redeschis curând. Plusuri şi minusuri după modernizare!

Parcul Arheologic va fi redeschis curând. Plusuri şi minusuri după modernizare!

Replica API 1 noiembrie 2017 | 00:00 329

Sursă foto: Greenpact Worldwide, Facebook

Parcul Arheologic din centrul Constanței, amplasat în vecinătatea Primăriei Constanța, va fi redat constănțenilor în curând, după o bună perioadă în care a fost închis, pentru reabilitare. La începutul acestei săptămâni, voluntarii de la organizația constănțeană Greenpact Worldwide au vizitat parcul și au punctat care sunt, în opinia lor, plusurile și minusurile parcului reabilitat.

„Considerăm că au fost folosite foarte multe materiale nereciclabile, cu amprentă mare de carbon. Au fost înghesuite foarte multe corpuri de mobilier stradal, într-un spațiu prea mic. Multe dintre construcțiile metalice nu au un rol tehnic, ci doar decorativ, fără nicio funcționalitate. Aglomerarea sistemelor metalice pe trotuare și micșorarea spațiului de mers pe trotuar. Costul foarte mare al proiectului, suportat de către constănțeni în comparație cu rezultatul final.

Apreciem zona de fitness, integrată cât mai mult cu spațiul verde. Ne bucurăm să observăm că spațiul verde va fi deservit de un sistem de irigații de tip rețea (primul de acest fel din orașul Constanța). Apreciem punerea în valoare a obiectelor istorice din patrimoniul istoric construit din vechea cetate Tomis”, a punctat Victor Maxim, coordonator al Greenpact Worldwide.

Surse din cadrul administrației locale spun că parcul din centrul Constanței va fi redeschis cât de curând, cel mai probabil pe la jumătatea lunii noiembrie a.c.; până atunci, deși teoretic zona este împrejmuită, sunt destui constănțeni, în special cei care locuiesc în zonă, care se strecoară prin gard sau prin gardul viu, pentru a se plimba pe aleile parcului.

Reamintim că lucrările de reabilitare ale Parcului Arheologic au fost demarate în urmă cu doi ani, în noiembrie 2015, dar au fost stopate din cauza contestațiilor la procedura de achiziții publice pentru atribuire contractului de modernizare. Lucrările au fost demarate abia în luna februarie a acestui an, costul proiectului fiind de peste 15 milioane de lei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LABARII MANANCA CACAT , GEN EUROPEANU . PISICA UNDE NU AJUNGE ....SUGE .
0
2
inainte de a-l trimite pe hotul de fagadau la Poarta Alba,sa dea spaga inapoi la buget.
5
1
Locuri de joaca
2
0
Lucrarile s-au desfasurat pe o perioada lunga de timp iar rezultatul lasa de dorit. Urat!
5
2
Ce bataie de joc pe bani multi.
5
1
Cel care face review-ul , Dl Victor Maxim ce pregatire are in domeniu ?
5
1
Ca colhaiete de drogati.Cine trebuie sa faca ceva concret face proiecte cu facultatile mercenare care fura imagine,pe spinarea fraierilor,iar agentia antidrog pune boticul.
2
1
Un parc frumos amenajat !
6
4
Arata ca dracu.umbraru la banca parca e pana de cocos.ba oare cati bani s au tras din aceasta modernizare?mizerabil arata si faleza cazino.e praf la cat de bine e facuta
5
3
Vrem si in parcul tabacariei aparate afara de fitness. Este asa un mare efort???
6
1
Inca un proiect esuat al primariei. Domnule primar cand ne lasati in pace? Vrem la conducere un constantean capabil, sa isi foloseasca capul in serviciul nostru. In acest asazis parc nu sunt cosuri de gunoi,spatiu verde este format din boscheti si biruieni,pavelele deja sunt murdare si au joc,pentru ca lucrul a fost facut DE MANTUIALA. in tot locul se vede superficialitatea cu care a lucrat echipa. Fantanile arteziene sunt proiectate prost. Statuia are pavimentul soclului in panta....sunt o groaza de nereguli. Bancile sunt cireasa de pe tort. Rusine ca ne irosoti banii,stimabililor.
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212