REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Parcul care se va construi în locul Galeriilor Soveja intră în ședința de Consiliu Local!

Parcul care se va construi în locul Galeriilor Soveja intră în ședința de Consiliu Local!

Andreea VREJOIU 8 februarie 2023 | 00:00 3590

Bazarul Ștefăniță Vodă, sau Galeriile Soveja, așa cum este cunoscută zona de constănțeni, a fost demolat la finalul anului 2021, aici urmând a fi edificat un parc. Lucrările întârzie să apară, iar constănțenii se întreabă dacă această investiție va mai fi realizată sau sunt doar vorbe goale aruncate în vânt? Ei bine, ideea nu a fost abandonată, conform reprezentanților Primăriei Constanța, în prezent așteptându-se avizul Agenției pentru Protecția Mediului, urmând ca proiectul să intre în ședința de Consiliu Local.

Parcul care se va construi in locul Galeriilor Soveja intra in sedinta de Consiliu Local!

Galeriile Soveja au fost demolate în luna decembrie a anului 2021, și încă de atunci constănțenii și-au exprimat opinia cu privire la viitoare investiție. Într-un sondaj realizat de RAEDPP, au răspuns 1.777 de persoane, iar părerile au fost împărțite: 65% din persoane își doresc o investiție publică, pe când 45% doresc investirea în parcări. Așa că primăria a luat act de doleanțele lor.

Parcul care se va construi in locul Galeriilor Soveja intra in sedinta de Consiliu Local!

De altfel, în zonă a fost pusă o pancartă prin care constănțenii sunt anunțați cu privire la viitoarea construcție: ”Acest spațiu devine parc”, este mesajul transmis de primărie.

Parcul care se va construi in locul Galeriilor Soveja intra in sedinta de Consiliu Local!

Terenul se află în proprietatea Municipiului Constanța.

Parcul care se va construi in locul Galeriilor Soveja intra in sedinta de Consiliu Local!

Deși au trecut luni bune de la demolare, nu se mai aude nimic cu privire la proiectul viitor.

Întrucât am fost curioși să aflăm în ce stadiu se află și dacă va mai fi realizat acest proiect am stat de vorbă cu reprezentanții Primăriei Constanța. Aceștia au transmis faptul că în momentul în care se va obține avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului, proiectul va intra în ședința de Consiliu Local. ,,În zonă a fost amplasat și un panou de informare”, au transmis aceștia.  

Parcul care se va construi in locul Galeriilor Soveja intra in sedinta de Consiliu Local!

Pe 5 decembrie 2022, Agenția pentru Protecția Mediului anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Amenajare spațiu public situate la intersecția străzii Soveja cu Ștefăniță Vodă – amenajare peisagistică parc Soveja și reconfigurare circulații”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca si Chitac macar ceva util … O PARCARE !!!
0
0
Nu o sa vina nimeni in parcul ala, cu henry coanda la 100 m, o sa fie plin de cetatenii deosebiti cazati acolo.
3
0
Le faceti parc la Henry Coandă tuva'n gura de handicapati
5
0
Sa vezi ce covor de seminte o sa fie in parc. Abia asteapta chivutele sa-si scoata puradeii la gratare si manele, deh trales bahtalo.
4
1
Parcul nu poate sa intre in sedinta deoarece tu ai studiat numai in parc. Esti o hahalera.!
4
0
Pt apariția unui parc ne mințiți de un an și un pic....Dar în locul garajelor de lângă cimitirul Anadalchioi ( unde a rămas o groapă de gunoi și un focar de infecție) ne mințiți de 4 ani și nu se întâmplă nimic..RUȘINE...
5
0
Parcare subterana si deasupra parc ! Asta ar fi fost solutia ideala , se rezolvau doua probleme deodata ,n-ai cu cine....
7
0
cre parc ma? blocul care il fac eu?
3
3
dacă sunteți deștepți, la subsol faceți parcări și deasupra parc, vedeți că nu are lumea loc pt masini
8
1
Vreau PARCK DE LUCXS machydonesk
5
2
Un parc binevenit, intr-o locatie superba cu vedere la luxosul cartier Henri Coanda. O zona linistita, locatari pasnici, intr-un cuvant Raiul pe Pamant. Parcul se va imbogati in scurt timp si cu un minunat covor de coji de seminte precum si frumoase decoratiuni formate din mormanele de peturi de bere. Seara vor avea loc programe artistice cu strigaturi, pe ritmuri de manele.
22
2
Mama , mama , ce manele o sa sune , ce campionat de injuraturi si spart seminte plus avand in vedere magazinul profi din apropiere cred CA berea si semintele o sa cam lipseasca de la raft
17
1
bai zdrentelor, voi va chinuiti de 2 ani sa obtineti avizele, ce sa mai vorbim de construit ceva ? Chiar nu mai aveti pic de rusine, ne prostiti in continuu cu ,,realizari" marete dar voi n-ati terminat nimic din ceea ce ati inceput. Tot orasul e un santier, o mizerie si nimic terminat, penibililor !
14
1
REZIDENTII DIN HENRI COANDA ,FAUNA PROTEJATA DE MUNCA IUBITOARE AR AVEA NEVOIE DE PARCURI DE 10 ORI MAI MARI AVAND IN VEDERE GRADUL DE OCUPARE IN CAMPUL MUNCII,SCUZATI CUVANTUL MUNCA, STIU CA ESTE PEIORATIV SI DISCRIMINANT,AL CELOR CARE SUNT APTI DE MUNCA SI PREFERA SA STEA ACAS PE BANI DE LA STAT,DE CE SA ISI RUPA FASUL DE FIRMA CU ASTA, CUM SE CHEAMA ,BOALA AIA DE CARE SUFERA MAJORITARII,AA, MUNCA
13
2
Sigur iese un parc din ala de lux, cu vreo 10-12 etaje.
7
1
Inca odata avem prilejul sa zicem muyeRusulica gagiu cu porșu, amiralul Alzheimer si travestitu feliciu! Sa nu uitati ca ptr 2024 il pregstesc pe garoiu de cupsa si țăranu ciorbar de rusulica din palazu!!! Sa nu uitati! Ca un cos de gunoi nu au montat nemernicii astia.
16
1
se face studiu de fezabilitate? nu vrea nimeni graunte? nu stiu cine va sta in parc, probabil rezidentii henri coanda.
10
1
Daca avizarea unui parc dureaza peste trei luni, o hartie, o stampila si trei anunturi pentru cel mai ecologic obiectiv, ce credeti ca se intampla cu alte avize pentru obiective cu adevarat de impact ecologic! Traim in tara birocratilor care isi fac treaba cu mult zel !
17
0
vedeti sa nu va iasa ceva "luxury" sau "residence "
15
0
Poate data viitoare cand votati, alegeti o administratie capabila, potenta si cu initiativa. La cum arata orasul, suntem la nivel de comuna. De parca asteptam sa intre salariu lunar sa mai carpim cate ceva. Rusine.
21
0
Băăă acolo trebuie făcută parcare,dacă se face parc să vezi cum se strâng colorații acolo.O să fie gălăgie de nedescris.Vai și amar de orașul ăsta.
20
2
unde sunt betoane le spargeti ca sa faceti parc si unde sunt spatii verzi construiti blocuri! Imbecili pana la capat!
21
1
De parc acolo nu se vor bucura decat locuitorii c******i (de murdaria caracterului) ai zonei.Mai bine faceati un "anl" in regim inchis,ca in regim deschis ati facut deja,desi parca nu ar fi trebuit sa aiba cazier si sa stea pe banii nostri. Rusine!
20
2
Sa vezi T.I.G.A.N.I.A. D.R.A.C.U.L..U.I.I .ACOLO!Daca nu se mai pot construi biserici in parcuri , acum vine parcul la biserica !!!! alta smecherie !!!
27
1
Numai minciuni nu s a făcut nimic în oraș în 3 ani . Au zis ca renovează 3 piețe n au mișcat nimik . Pe celelalte 3 vor sa le praduiasca alo dna constanta !!!
20
4
Daca era vorba să se amenajeze o parcare cu plată in două săptămâni era gata,dar când este vorba de un lucru pentru comunitate pe apare birocrația.Nu se construiește mall sau benzinărie,nu poluează,nu distruge mediul din contra spațiul verde va contribui la reducerea poluării,vor fi montate băncuțe leagăne pt. copii etc.Vine vine primăvara iar copii se vor juca tot printre mașini. Dragi primarieni vine primăvara ieșiți din birourile călduroase și găsiți soluții sa înverzim orașul că la cate aprobări ați dat pt construcția de locuințe fără număr Constanța va arata că o cazemata parcări, mașini și blocuri cenușii.
19
3
Loc de recreere pentru asistați social din cartier, că nu au unde să piardă vremea, noi muncim, și ei o sa taie frunze la câini
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102