REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele 'Parcul Regina Maria'

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele 'Parcul Regina Maria'

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:46 1087

Parcul fără nume din zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța poartă, de joi, 31 octombrie a.c., numele de ”Regina Maria” drept un omagiu pentru aceasta. În cadrul acestui proces, Universitatea din vecinătatea parcului, Andrei Șaguna a avut o mare contribuție.

“Vreau să le mulțumesc celor de la Universitatea Andrei Șaguna, de la Colegiul Național de Arte Regina Maria, celor din presă care au susţinut acest proiect și mă bucur că astăzi zona aceea are un nume. Un nume extrem de frumos și într-o perioadă importantă, atât pentru Casa Regală, pentru România dar și pentru Dobrogea” a precizat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

În ultimul an, parcul “Regina Maria” a beneficiat de investiții majore din partea Primăriei Municipiului Constanța. Au fost amplasate peste 80 de bănci, au fost amenajate două locuri de joacă pentru copii, iar trotuarele și aleile din jurul parcului au fost asfaltate.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Dudu, cat de mare dreptate aveti, of, of, of!
0
0
Parcul nu avea un nume, dar avea un mare renume, era cunoscut drept parcul hotilor, al betivilor si al drogatilor. O sa aveti mari probleme cu cetatenii onesti din cartierul Henry Coanda, care arau si cetatenii de mare onoare ai parcului.Casa de cuktura a fost ridicata in vremea lui Ceausescu, deci, normal ar fi trebuit sa poarte numele celui ucis cu sange rece la 25 Dec. 1989 Ziua de Craciun. In curand custodele coroanei regale va cotropi Cotroceniul, cu ajutorul lui KWI.
1
1
Care parc?
1
0
Parcul - Regina Maria - cred ca mai indicat era; Parcul replica.
2
0
Parcul ala are un grup statuar dedicat centenarului independentei, singura troita din Constanta dedicata mortilor de la revolutie, plus casa de cultura si numele Reginei Maria. Mai lipseste doar un memorial dedicat primei aselenizari, si tigania era completa... Ba mai are si vreo 3 biserici, in curand nu o sa mai fie parc deloc, da vai sufletu meu ce mandru sunt ca roman ca are numele reginei Maria...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272