REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Parcul de recreere din Năvodari se întinde pe circa 10.000 de metri pătraţi

Parcul de recreere din Năvodari se întinde pe circa 10.000 de metri pătraţi

Replica API 4 octombrie 2014 | 18:54 191

Proiect aproape de final, cu fonduri nerambursabile

Proiect aproape de final, cu fonduri nerambursabile

Copiii din Năvodari vor avea parte de o mare bucurie. În aproximativ o săptămână autoritatea locală preconizează că noul parcul din oraş, construit la vest de Bulevardul Năvodari, va putea fi dat în folosinţă. Spaţiul de recreere, care se întinde pe aproape 10 mii de metri pătraţi, a fost realizat prin renovarea a două parcuri existente şi extins de-a lungul mai multor străzi. El este dotat cu foişoare de lemn, aparatură pentru fitness urban, platform tablă de şah, alei pietonale, piste pentru biciclişti, trambulină elastică şi topogane.

„Primăria Năvodari se laudă cu acest parc. Vreau să spun că realizarea acestui parc a adus şi multe beneficii, dar şi ceva probleme în zona respectivă”, a declarat Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari.

Prin amenjarea zonei în cauză, câteva subsoluri de bloc s-au inundat. „Apa s-a dus în subsolurile blocurilor şi am fost nevoiţi să intervenim cu vidanjă şi tot felul de maşini, astfel încât să scoatem apa din subsoluri. Am mai spart din borduri, să putem să lăsăm fluxul apei să se ducă în zona de jos a oraşului. Asta este una din micile probleme. Am am avut probleme foarte mari legate de faptul că pe acel amplasament conductele RAJA erau foarte vechi. Foarte multe din ele s-au rupt, s-au surpat. Am avut mare înţelegere şi de aceea proiectul a întârziat un pic pentru schimbarea conductelor pentru canalizare. Partea bună este că am trecut peste ele cu succes. Vreau să mulţumesc celor de la RAJA pentru că au înţeles că trebuie să se implice. Au făcut eforturi şi au schimbat din conducte la mai multe solicitări ale mele şi ale primarului oraşului Năvodari”, a declarat Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari. Investiţia a fost realizată cu finanţare europeană. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 2.600.000 de lei, iar contribuţia Primăriei Năvodari este una minimă, respectiv 611.688 lei. „2% reprezintă aportul pe care oraşul Năvodari îl are în proiectul acesta, restul de 98% fiind sume nerambursabile”, a precizat Adrian Constantin, şef Serviciu Achiziţii Publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272