REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Parcul Tăbăcăriei: tunelul prin care trecea mocăniţa a devenit cuibul boschetarilor şi al 'artiştilor'

Parcul Tăbăcăriei: tunelul prin care trecea mocăniţa a devenit cuibul boschetarilor şi al 'artiştilor'

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:00 2290

Unul dintre puţinele parcuri din oraşul Constanţa, parcul Tăbăcăriei este astăzi, în toamna lui 2019, o oază pentru pescari, o grădină arămie pentru artişti, un loc de joacă nemaipoment pentru copii şi pentru cei care îşi iubesc animalele şi le scot în aer liber. Mai este mult de lucrat la imaginea şi întreţinerea spaţiilor verzi, mai ales că ne amintim că, prin anii 2000, spaţiile cu flori erau mai bogate şi existau chiar şi atracţii rare precum fostul trenuleţ de tip mocăniţă. Acest obiectiv care atrăgea şi turiştii nu mai există acum, linia feroviară a acestuia a fost desfiinţată, iar tunelurile prin care trecea sunt uitate, unul dintre ele fiind adesea un adăpost pentru oameni ai străzii, iar câteodată o "pânză" gratuită pentru artişti care au umplut tunelul cu semnături, unele peste celelalte, dar şi cu gunoaie din plin.

Parcul se întinde pe o distanţă de circa 100 hectare, în jurul Lacului Tăbăcăriei, şi mai mult decât atat, este bogat în floră, vegetaţia fiind formată din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: salcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar și din castani, mesteceni, fagi și magnolii.

"Este o privelişte minunată, un loc în care poţi respira mai mult aer proaspăt decât pe străzile oraşului. Este păcat că acel tunel nu a fost transformat într-o atracţie, că nu a fost păstrat ca un pasaj răcoros pentru zilele de vară şi este păcat că lucrările de reabilitare făcute în 2018, atât la podurile din parc cât şi la tunleuri, nu au rezistat vandalismelor. De câte ori să fie refăcute până să rămână îngrijite?", atrage atenţia un constănţean care locuieşte în zonă.

Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa au precizat următoarele: "Acea zonă urmează să fie curăţată, la fel ca în fiecare an. Sunt perioade prestabilite pentru curăţarea acestor zone în cadrul proiectului Curăţăm Constanţa Noastră. Este vorba despre perioada de primăvară şi perioadă de toamnă, începutul lunii aprilie, respectiv luna octombrie. În toamna aceasta, vor fi efectuate acţiuni de curăţare a deşeurilor din tuneluri şi totodată vor fi scoase şi desenele tip graffiti de pe pereţi, iar în cazul în care vor fi găsiţi oameni ai străzii în tunel, vor fi evacuaţi".

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si mai spune pentru spalatii pe creier ca in Bucuresti este primar tot un PSD-ist si ca la o primarie nu conteaza PSD, PNL sau alt partid, conteaza OMUL cat e de gospodar si cate intentii bune are!!!
0
1
ca putorile si hotii din primarie zic cu seninatate ca se curata o data pe an in parc ??? Muie cu cacat fagadau si angajatii primariei !!!
6
0
A fost cineva din primaria cta in Bucuresti in ultimii 29 ani? A, nu, pai se vede. De ce draqu nu uda nimeni in parcul Tabacarie, de ce nu fac macar atata paznicii aia? Cine trebuie sa se ocupe de acest parc? Ce firma??? Mergeti nesimtitilor in Buc sa vedeti cum dis de dimineata, zilnic, se taie iarba la milimetru, se matura si se grebleaza, si imediat se uda.Se uda cu furtunul din cisterne care cara apa toata ziua, iarba e verde toata vara cu toate ca sunt 35-40grade zilnic,taiata la mm si arata de zici ca e gazon pe peste tot.Lacurile din Buc sunt curate, limpezi,amenajate frumos,e o incanta
6
0
Nu va e rusine? Un parc avem si ala in paragina ....
6
0
Parazitii din primarie la puscarie ! Fagadau pe curand veti da extemporale !
6
0
Ne meritam decaderea Constantei !!!!!! Cand in Vestu tari se restaurau parcuri si toate cladire istorice , la Constanta se distrugea Parcu Tabacarie . Ne-a trebuit care alegorice si cluburi de lux pentru cocalarime ....iar cladirile istorice si Parcu Tabacariei prafu s-a ales . Asa ceva in alte orase , nu se intampla . Un primar cocalar tip Mazare , numai la Constanta putea fi . Acum respirati aer in cocina City . Succes .
10
0
Putem numi acest loc 'parc'? A fost candva un parc frumos al Constantei, unde mergeam de drag cu copiii, pentru ca avea alei curate, gazon ingrijit, multe flori, exceland Expo-Flora, linia ferata cu tunelul din 'vorbire' care era o incantare pentru copii, lacul era curatat mereu, malurile amenajate pentru promenada, era functional amfiteatrul unde toata vara se produceau spectacole de muzica si poezie, gradina de vara Soveja, care acum este in paragina, era un loc unde se desfasurau spectacole pe toata durata verii. Ce vedem acum in asa zisul 'parc Tabacarie', este doar mizerie.
12
0
smart city
7
0
De 30 de ani nu s-a mai facut nimic in parcul ala, doar s-a taiat din arbori si s-au mai dat avize pentru cate un bloc sau mall. Ar trebui sa fie oaza constantenilor de liniste si aer curat dar nepasarea autoritatilor a facut ca unele zone sa ajunga adevarate gropi de gunoi sau jungle de de boscheti.
26
3
Nu doar ca lucreaza, dar e si votant
23
0
Ba, pula, tu sigur lucrezi la primarie!
24
0
auzila ei... mocanita... ala e un tractor rablagit cu care turistii naivi, sunt tractati in niste remorci pe poste de vagonete dornici sa povesteasca acasa, la popleaca, ce fain o fost cand s-a uplimbat cu 'mocanita'
4
26

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614