REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parcul Viitorului - GALERIE FOTO. Inaugurat cu mare tam-tam, A AJUNS RUŞINEA ORAŞULUI CONSTANŢA

Parcul Viitorului - GALERIE FOTO. Inaugurat cu mare tam-tam, A AJUNS RUŞINEA ORAŞULUI CONSTANŢA

Replica API 23 noiembrie 2017 | 15:05 1544

A fost făcut pentru voturi. Acum e o ruină

A fost făcut pentru voturi. Acum e o ruină

Exact în urmă cu 8 ani, un „mare” parc era inaugurat la Constanța, cu surle și trâmbițe. ”Parcul Viitorului”, situat în zona CET a orașului, a făcut, în 2009, ca toți locuitorii cartierului respectiv să iasă din case, de dragul spectacolului oferit de fostul primar, Radu Mazăre, sau, pur și simplu, pentru a vedea „minunea” care, ca orice altă minune, nu a ținut mai mult de 3 zile.

Inaugurat pe data de 28 noiembrie 2009, Parcului Viitorului i-a fost atribuită o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi și a fost dotat cu spaţii verzi, locuri de joacă şi relaxare, terenuri de sport: tenis, volei, ping-pong, skateboard, fotbal, pentru care s-au investit sume considerabile, însemnând peste 600.000 de euro, o parte din bani, respectiv 440.000 euro fiind alocați de compania Petrom, iar 163.000 de euro au fost alocați de primărie, din bugetul local. O sumă fabuloasă, am putea spune, însă bani aruncați pe geam. După nici un an, parcul a început să se degradeze și nici nu a mai interesat pe cineva din administrația locală să îl întrețină.

În acest moment, după 8 ani fără câteva zile, parcul arată deprimant. Și totuși, în lipsa altor părculețe în zonă, oamenii vin să ia o gură de aer. Nu este un loc murdar, în zonă nu sunt gunoaie, însă tot ce a fost amenajat în acel loc s-a degradat în timp, iar locul de joacă pentru copii arată chiar jalnic. În 2010, s-a hotărât ca de administrarea acestuia să se ocupe RAEDPP Constanța, însă, dacă tot nu a mai fost nici un interes la mijloc, a fost lăsat de izbeliște.

Celebra expresie „Ori eu, ori Băsescu!”

Și, că tot veni vorba despre interese, de remarcat că momentul inaugurării acelui „colț de rai” a fost cumva forțat, înaintea rundei a doua a alegerilor prezidențiale din 2009, câștigate de Traian Băsescu. Mai exact, folosindu-se de inaugurarea Parcului Viitorului, Radu Mazăre le sugera locuitorilor acelui cartier mărginaș al orașului, să aibă grijă cu cine votează.

„Le-am spus oamenilor şi le spun încă odată. Aşa cum eu am făcut atâtea pentru locuitorii oraşului în cei 10 ani de când sunt primar, îi rog acum să facă şi ei ceva pentru mine. Şi ştiu foarte bine ce le cer. Dacă vreţi să rămân în continuare, voi face multe parcuri. Dacă nu rămân, şi ştiţi la ce mă refer, o să facă parcuri în Constanţa fratele preşedintelui şi Nuţi (...)Dacă cetăţenii nu se gândesc şi ei la mine, atunci plec. Vreau să fiu lăsat să fac treabă pentru constănţeni şi să dezvolt Constanţa aşa cum trebuie. Aşa că cetăţenii au de cântărit între mine, ca primar, şi Traian Băsescu. Dacă cetăţenii nu mă ajută, nu mai stau la Primărie”, a spus Radu Mazăre, în fața oamenilor și a presei.

A fost momentul în care, în municipiul Constanța, au apărut panouri pe care scria ”Dacă iese Băsescu, Brazilia scrie pe mine!”, și binențeles că a rămas doar o vorbă și atât.

Revenind la Parcul Viitorului, acesta a fost amenajat pe un teren care, anterior, a fost atribuit în folosință și administrare Uniunii Județene a Cooperativelor de Consum (UJCC), după care, printr-o hotărâre de consiliu, contractul a fost reziliat, pe motiv că ar fi fost insalubru.

Urmăriți, în continuare, imaginile, pentru a trage o concluzie despre starea actuală a parcului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imediat vor aparea plantatiile P plus 10 . ai putintica rabdare monsher !
3
0
Huo, partidului liberil ! Scandal, atat !
2
2
Si spala-te la gura. Huooo...hotilor,talharilor, panaramelor ! Huoo,PSD partidul clan !
4
4
Jos Ciuma Neagra. Jos mafia lui Mazare, cei care au distrus orasul Constanta.
5
3
'stem vai pl noastra!
4
1
Si culmea,cetatenii l-au ajutat dar el s-a razgandit si a plecat,dupa ce si-a umplut sacii!
6
0
Mazare ca si actualul n-au nici o vina, ei nu s-au ales singuri ci au fost alesi tot timpul, Mazare 12 ani, cu o mare majoritate si mult entuziasm de Constanteni. Ce inseamna asta? Este f. clar, un oras majoritar populat de prosti, cum altfel se poate chema cineva care isi alege calaul din nou si din nou... Si cei "mandri" care nu s-au dus la vot sunt in aceeasi categorie, stiau f. bine care va fi rezultatul. Cum sa nu se pise Mazare in capul Constantenilor cand il adulau mai ceva ca pe Ceausescu!
12
0
Unde esti mazare? Te'n oase te ai dat la fund hot mascarici popo . la gherla fetitzo
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367