REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PĂRINȚII cer ca ELEVII să nu mai poarte MĂȘTI la SCOALĂ!

PĂRINȚII cer ca ELEVII să nu mai poarte MĂȘTI la SCOALĂ!

Replica API 22 mai 2021 | 13:13 1473

După revenirea, în sfârșit, a elevilor în bănci, mărul discordiei a devenit masca de protecție. Greu și așa de suportat, mai ales că a venit și căldura, părinții au realizat o petiție ce a fost trimisă și către Ministerul Educației. Aceasta cuprinde dorința acestora ca elevii să nu mai poarte măști, în școli, pentru că… nu este eficace în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Unele persoane par să nu fie mulțumite cu nimic, mai ales dacă este vorba de copiii lor. Cât au făcut ore online a fost un stres în plus pentru cei care nu mai puteau merge la locul de muncă pentru a-și supraveghea copilul sau nu știau cum să mai umple programul cu diferite activități. Mai toți părinții își doreau revenirea în bănci a celor mici. Ei bine, acum că acest moment a venit iată că reapare problema măștilor în colectivitate. În acest sens s-a făcut o petiție ce vizează dorința părinților ca elevii să nu mai poarte măști.

Iată conținutul petiției:

„Întrucât nu există niciun studiu realizat pe teritoriul național al României privind eficacitatea utilizării măștilor de protecție în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, cu atât mai puțin în cazul copiilor, în al căror caz incidența cazurilor se află sub pragul de 0,1%, iar OMS recomandă purtarea măștilor doar pentru copiii peste 12 ani, exclusiv în cazurile în care nu se poate asigura respectarea distanței între elevi, consider că se creează o discriminare pentru categoria de vârstă sub 12 ani, din cauza lipsei studiilor de impact asupra acestei categorii. (…) În acest sens, elocvente sunt și graficele realizate în jumătate dintre statele americane care au eliminat obligativitatea purtării măștii, care le situează la același nivel cu cele care încă le impun, ceea ce arată că nu există o protecție reală și eficientă a măștilor în prevenirea și combaterea efectelor virusului Sars-Cov2. (…) În concluzie, lipsa studiilor de impact asupra sănătății elevilor, lipsa unei atestări fundamentate științific privind eficacitatea și gradul de protecție în prevenirea și combaterea efectelor Sars-cov2 conduc la o singura cerință logică: eliminarea acestora din școli!”, este notat în petiția ce a fost deja semnată de peste 1.600 de persoane.

Autoarea a atașat petiția și la un memoriu depus la Ministerul Educației.

Masca de protecție, obligatorie în școli!

Ei bine, acest lucru nu se poate deoarece masca este una dintre cele mai importante reguli în prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2. Acest lucru a fost subliniat chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, a spus ministrul.

Petiția poate fi consultată aici:

Fără MASCĂ pe fața elevilor!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parintii sa-si mai vada dracului de treburile lor!
1
0
In vederea corectarii dezechilivrelor statului se arunca medicii guristi la inaintare.
2
2
Parinti cretini
7
4
Poate ca anumiti parinti trebuie sa-si mai educe copiii. Poate ca anumiti parinti trebuie sa realizeze ca ai lor copii au si obligatii, nu numai drepturi. Scoala inseamna mult mai mult decat unii parinti sunt in stare sa judece. Pentru ca asta fac. Judeca si nu inteleg care este, de fapt, ideea de educatie.
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272