REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Părinţii copiilor care au MURIT arşi de vii, găsiţi vinovaţi şi condamnaţi!

Părinţii copiilor care au MURIT arşi de vii, găsiţi vinovaţi şi condamnaţi!

Replica API 19 februarie 2016 | 00:18 154

Şi-au lăsat micuţii nesupravegheaţi

Şi-au lăsat micuţii nesupravegheaţi

Caz fără precedent la Constanţa! Părinţii celor trei copii care au murit într-un incendiu izbucnit la Nicolae Bălcescu, în 2013, au fost găsiţi vinovaţi pentru ucidere din culpă şi condamnaţi. La data de 17 februarie anul curent, Judecătoria Constanţa a decis ca Ionela şi Valentin Dobre să primească doi ani de închisoare cu suspendare de fiecare. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atactă cu apel. Amintim că trei copii au ars de vii în locuinţa lor din Nicolae Bălcescu, la data de 17 ianuarie 2013.

Aceştia au fost lăsaţi nesupravegheaţi, iar casa a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, de la o instalaţie de încălzire improvizată. Copilaşii, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, au fost scoşi din casa făcută scrum, constatându-se decesul lor, intoxicaţi cu monoxid de carbon. În momentul când flăcările au luat cu asalt locuinţa, tatăl copiilor, Valentin Dobre, se afla la magazin pentru a cumpăra pâine, în timp ce mama, Ionela Dobre, însărcinată în patru luni, se afla în curte. Aceştia spun că a sărit jar din sobă, direct în pat, unde se aflau cei mici.

Când s-a întors de la magazin, bărbatul a văzut fum şi a strigat la copii, însă nu a primit nici un răspuns. "Patul a luat foc, posibil de la sobă pentru că nu avea uşă, sau de la o lumânare. Uşa de la intrare în casă era legată cu sârmă pentru ca micuţii să nu iasă în stradă", au spus anchetatorii la acea dată. Din câte se pare, familia este una săracă. Casa în care locuiau se pare că ar fi, de fapt, a primarului din localitate, pe care le-a închiriat-o de circa 4 ani. O anchetă a fost demarată şi de către Poliţia Nicolae Bălcescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272