REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Părinţii, NEMULŢUMIŢI de sistemul TeleȘcoala: avem mai mulţi copii şi un singur calculator VIDEO

Părinţii, NEMULŢUMIŢI de sistemul TeleȘcoala: avem mai mulţi copii şi un singur calculator VIDEO

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 1770

În contextul recomandărilor Ministerului Educației și Cercetării privind utilizarea, pe cât posibil, a mijloacelor și resurselor educative online, în această perioadă. Mai multe platforme oferă, gratuit, elevilor și profesorilor care vor solicita acces la testele standardizate de matematică si limba română pentru clasele I-XII, pe toată perioada suspendării cursurilor. Despre acest subiect unii părinți sunt sceptici și în unele cazuri chiar indignați.

Școlile rămân închise pe întreaga perioadă a stării de urgență. Este important să se stea acasă, atât pentru protecție personală, cât și pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2 în comunitate. Așadar, cel puțin pentru încă o lună, cursurile se suspendă. În tot acest timp, elevii trebuie să își facă temele pentru a nu rămâne în urmă cu materia. Acest lucru pare să îi nemulțumească pe părinți. Fie că este vorba de statul în fața calculatorului timp de atâtea ore, sau că este vorba despre site-ul pe care cei mici trebuie să lucreze. O altă problemă o întâmpină și părinții care au doi sau mai mulți copii la școala și un singur calculator. „Nu îmi convine deloc această metodă, acest site. Îmi obligă efectiv copiii să stea câte 6 – 8 ore în fața calculatorului, când puteau să le dea teme pentru acasă fiecare profesor și gata. Nu am primit deloc înțelegere de la profesori și plus de asta, testele alea sunt ca cele pentru examenul auto, ai știut bine, nu pa. Nu înțelege copilul nimic din ele” a declarat un bărbat, tată a doi copii. De aceeiași părere au mai fost încă 4 cupluri de părinți. O mică parte dintre cei intervievați au apreciat demersurile făcute de unitățile de învățământ.

Despre acest sistem, inspectorul școlar general, Sorin Mihai, a transmis faptul că încă se fac teste pentru ca mai apoi să se ia o decizie oncretă. El a subiniat faptul că este foarte important ca profesorii să păstreze legătura cu elevii dar și faptul că, fiecare director ar trebui să găsească soluții cât mai curând posibil, astfel încât toți copiii să poată beneficia de legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi. „Este important să păstrăm legătura cu elevii, să le oferim posibilitatea de a menține, de la distanță, contactul cu școala. Le recomandăm cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării pe cele deja utilizate în școală sau pe cele care sunt folosite cu succes în alte unități de învățământ. În acest sens, vom disemina exemple de bună practică. Directorilor le-am solicitat să ne comunice, până marți, 17.03.2020, soluțiile identificate la nivelul unității de învățământ și orarul activităților online. De asemenea, am solicitat să fie identificați elevii, din fiecare școală, care nu dețin terminale pentru urmărirea lecțiilor online sau nu au posibilitatea de accesare a internetului. Împreună cu administrațiile publice locale, fiecare director ar trebui să găsească soluții și pentru aceștia, astfel încât toți elevii să poată beneficia de legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi. Le solicităm, pe această cale, primăriilor din județul Constanța să se implice în asigurarea celor necesare pentru derularea optimă a programului „Școala de acasă”. Acolo unde nu li se poate asigura tuturor elevilor și cadrelor didactice acces la Internet și dispozitive necesare activităților desfășurate virtual, există și soluții precum TeleȘcoala” a declarat inspectorul general școlar, Sorin Mihai din cadrul ISJ Constanța.

Cât despre emisiunea Teleșcoala de pe TVR 2, lecţiile se ţin până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. „Teleşcoala” pentru clasa a XII-a are două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cucoana dar cand copii tai stau ore in sir pe telefon, nu te deranjeaza??
0
0
Orice rapanos boschetar tigan are telefon de la 2000 ron in sus.La pomana nu-i intrec pe astia decit politistii,magistratii,bugetarii!
0
0
ati facut multi puradei ca sa le beti alocatia si acu vrei sa va dea statu calculatoare si tablete? ca sa aveti ce vinde pe olx ?
1
0
O mare tampenie cu platforma lor,tot meditatiile sunt baza!
1
0
de ce faci copii daca nu ai calculator ?
3
0
Evident ca aceasta tevatura cu invatarea on-line este doar praf in ochii fraierilor. Tipic romanesc - de la guvern vin niste indicatii, iar noi inspectorii laudam aceste decizii , ca doar nu vrem sa riscam sa ne pierdem scaunele. Este momentul ideal pentru lins in c - r niste sefi !
5
1
Ar trebuie facuta o platforma de catre Ministerul educatiei, sa intre fiecare clasa. Nu teste online
5
0
Aplicatiile folosite zilele acestea merg si pe telefoane. Asta ca sa nu-mi amintesc ca au existat programe prin care s-au oferit calculatoare aproape moca familiilor cu multi copii, le-au luat si, a doua zi le-au 'convertit' in tuica !
2
0
dati.le laptoapele goastre copiilor 2,3ore ca nu muriti. Dada esti boschetar nu te inmulti ca iepurii,sobolanii si tiganii,pe banii mei!
3
0
ma-ta-i rupta-n cur . daca am 7 copii trebuie sa am 7 telefoane , tablete , calculatoare ?
2
3
Daca sunteti rupti in cur de ce faceti 2-3-4 copii? Sarantocilor
8
1
Nimic nu va multumeste! Mai treziti va la realitate oameni buni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272