REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PĂRINȚII, OBLIGAȚI să se VACCINEZE dacă vor să participe la FESTIVITĂȚI ȘCOLARE

PĂRINȚII, OBLIGAȚI să se VACCINEZE dacă vor să participe la FESTIVITĂȚI ȘCOLARE

Replica API 29 mai 2021 | 00:36 2096

În hotărârea CNSU numărul 32 din 25 mai 2021 privind unele măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie, la articolul 16 se propune ca părinții copiilor pot participa la festivitățile de sfârșit de an școlar dacă sunt vaccinați anti-COVID, au test negativ sau au dovada că au trecut prin boală. Propunerea a stârnit nemulţumiri în rândul părinţilor cărora nu li se pare normal să fie obligaţi să se vaccineze pentru a putea participa având în vedere că profesorii pot fi prezenţi la aceste festivităţi fără să aducă dovada vaccinării.

Am aşteptat 20 de ani să îmi văd copilul absolvind

Obligativitatea vaccinului pentru a putea participa la festivităţile de an şcolar a stârnit nemulţumiri atât în rândul părinţilor cât şi al elevilor.”Am aşteptat 20 de ani să îmi văd copilul absolvind Medicina şi acum nu pot asista pentru că nu m-am vaccinat. Nu mi se pare deloc normal acest lucru şi cineva ar trebui să anuleze această propunere. Profesorii sunt toţi vaccinaţi? Pe ei cine îi controlează?” a declarat un părinte nemulţumit pentru cotidianul Replica de Constanţa.

Părinții sunt persoane din exterior

”Părinții sunt persoane care vin din exterior și trebuie să aibă aprobare unității de învățământ pentru a putea participa la evenimente organizate de respectiva unitate. Fiecare unitate trebuie să se organizeze pentru a putea organiza aceste evenimente și trebuie să specifice cum va organiza verificarea certificatelor de vaccinare sau a celorlalte atestări, și să trimită o adresă la inspectorat prin care să specifice toate aceste măsuri. Până acum nu am primit nici o informare în legătură cu organizarea de festivități dar asta nu înseamnă ca dacă vom afla nu ne vom autosesiza. Trebuie să nu uităm că pandemia nu a trecut, iar aceste relaxări nu înseamnă că nu trebuie să respectăm anumite reguli.” a declarat pentru Replica de Constanța, Sorin Mihai, inspector școlar general.

Ce specifică articolul 16 din Hotărârea CNSU 32 din 25.05.2021

Festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt: persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi toata familea nu neam vacinat ca am citit pe feisbuk ca covidu nu egzista e minciuna si acuma ce facem numai putem sa mergem la scoala la copi????
5
15
Eu nu ma v-oi vacina si nici copii mei pina nu se v-a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti. Sti ce zic?
2
11
Cadrele didactice fac dovada ca s-au vaccinat? Unde i logica? Copiii aia stau mai mult timp alaturi de familie decat la scoala! Vai de noi!!!
12
6
Medicii inteleg pericolul injectarii cu ciudatenii si evita sa se expuna la pericole. Este mai usor sa indemni fraierii sa se intepe.
16
9
Daca parintii sunt persoane din exterior, copii cu cine locuiesc acasa?
19
4
si mai spune ca este parinte pt. copilul care a absolvit medicina. Ma voi feri de medici nevacinati.
13
17

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468