REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Părinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!

Părinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!

Replica API 17 mai 2022 | 22:37 2478

Un val de scumpiri a lovit România încă de la începutul anului. Pe rând, prețurile crescute au lovit industrie cu industrie. Alimente, carburanți și termoficare, toate au înregistrat, de la începutul anului, majorări de până la 98%. Nu știm dacă asta le-a făcut și pe cadrele didactice să mărească, ba chiar să dubleze, costul unei ore de meditație, însă prețurile au ajuns și la sume de peste 200 de lei.

Mulți părinți optează pentru o pregătire suplimentară la anumite materii pentru a veni în ajutorul copiilor. Limba Română, Matematica sau Limba Engleză sunt materii la care cei mai mulți dintre elevii României fac pregătire specială.

Piața meditațiilor înregistrează o creștere substanțială

Ofertele de pe piața meditațiilor au fost diversificate, iar părinții pot alege pentru copiii lor atât meditații cu profesorul de la clasă, alți profesori din localitate sau chiar studenți ce își pun la dispoziție cunoștințele.

Iar dacă, până acum, o oră de meditație începea de la prețul de doar câteva zeci de lei în cadrul ofertelor studențești, acum la un simplu search pe Google vedem că deși oferta a rămas la fel de variată, costurile unei ore de meditații scade cu greu sub suma de 80 de lei chiar și în cadrul studenților. Cât despre cadrele didactice, se înregistrează sume record de până la 250 de roni pentru numai o oră jumătate de meditație.

Gaură în bugetul familiei

Fie că au încredere în cunoștințele puse la dispoziție de studenți sau își doresc experiența unui cadru didactic, părinții vor trebui să bage mâna adânc în buzunar pentru meditațiile copiilor de anul acesta. Iar pentru o familie cu cel puțin doi copii, care optează pentru o pregătire specială la cel puțin o materie odată pe săptămână, costurile pot ajunge la valoarea netă a salariului minim pe economie din România.

Unii profesori „iau cu mai multe mâini”

Pe lângă prețurile ridicate, mai mulți părinți se plâng de faptul că unii profesori aleg să facă grupe în timpul orelor de meditații, iar în unele cazuri acestea ajung să fie din ce în ce mai mari, timpul alocat fiecărui copil fiind deja nesemnificativ în pregătirea acestuia.

„ În cadrul grupei de meditație în care se află și copilul meu s-a ajuns deja la un număr de 6 elevi. Prețul rămâne același, dar rândul copilului meu ajunge să fie din ce în ce mai rar. Bineînțeles că și prețul este destul de mare și este un efort pentru noi ca părinți, dar măcar aș vrea să știu că plătesc suma asta pentru evoluția lui, nu pentru a împărți timpul cu încă 5 copii”, a declat mămica unui elev aflat în clasa a 8-a.

Andreea CARAGAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i obliga nimeni pe parinti sa dea bani pe meditatii. problema este ca profesorii au parte de castiguri ilicite. Sa castige dar sa plateasca impozit asa cum face orice om care munceste. Nu au statut aparte!
0
0
nu e obligatoriu!sa invete,sau sa sape santiri,sa traga la saiba.e loc la cules sparanghel si capsuni cit vrei!
0
0
Daca aveti informatii, cine va opreste sa faceti sesizari la ANAF ?
0
0
anaf-ul cand vine si peste ei
1
0
Mai bine il ti asa si trimiti banii la jegosul de profesoe care face grupe
0
0
Si de ce se palang parintii ca doar ei intretin sistemul, sunt in stare sa-si mediteze plozii de la gradinita. Hai la mai mare
0
0
De ce mai tineti scolile ? Sa aiba nimicnicii astia de unde sa selecteaza clientii ?
1
0
ar trebuii sa-i la bani marunti pe o perioada de 5 ani in urma cu impozitul pe profit pe meditatori
0
0
Privatizat invatamantul , de la gradinita la facultate.Vor fi motivati si parintii si copiii si profesorii.Cine vrea sa invete sa invete pe banii lui.Prostii si puturosii , la munca !
0
0
Adevaratul cost al invatamantului
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920