REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PĂRINŢII sunt SPERIAŢI de TESTAREA ANTI-COVID a copiilor, în ŞCOLI

PĂRINŢII sunt SPERIAŢI de TESTAREA ANTI-COVID a copiilor, în ŞCOLI

Replica API 4 martie 2021 | 22:43 2515

Când vine vorba de testarea anti-Covid a copiilor, în unităţile de învăţământ, părinţii din Constanţa sunt reticenţi şi nedumeriţi în ceea ce priveşte completarea declaraţiei prin care îşi dau acordul ca elevii să fie testaţi. Amintim că este vorba despre teste rapide antigen care se fac în cazul în care se constată că elevii sau profesorii prezintă simptome.Marea majoritate a părinţilor susţine că această testare ar trebui să aibă loc doar în prezenţa lor şi să nu fie făcută după ureche.

Părinţii sunt speriaţi

În ceea ce priveşte testarea anti-COVID a copiilor, în unităţile de învăţământ, şi părinţii constănţeni trebui să îşi dea acordul, iar pentru acest lucru trebuie să completeze un formular special ce poate fi descărcat de pe site-urile Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre teste rapide antigen care se vor face în cazul în care se constată că elevii sau profesorii prezintă simptome.

Ei bine, în oraşul de la malul mării, părinţii se arată speriaţi de faptul că primesc de la unităţile de învăţământ astfel de formulare, iar mulţi dintre aceştia susţin că nu doresc să-şi dea acordul. “Nu! În niciun caz nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu ştiu cum să fac ca să se vadă că nu doresc aşa ceva pentru copilul meu”, a precizat o constănţeancă. “Sunt de părere că ar trebui testat în prezenţa unuia dintre părinți pentru a nu se traumatiza copilul”, a mai explicat un părinte.

Părerile sunt împărţite

Totuşi părerile sunt împărţite. Există şi voci care sunt de părere că cei care nu-şi exprimă acordul cu privire la testarea anti-Covid a copiilor este în defavoarea celor mici şi reprezintă ignoranţă. “Nu-i pot înţelege pe cei care nu sunt de acord cu testarea. În primul rând, este spre binele propriului copil. Presupunând că are simptome care se pot confunda ușor cu o răceală, testarea poate exclude un diagnostic greșit și copilul poate fi tratat corespunzător. Această reticenţă este în defavoarea lor. Ignoranţa asta a născut cam mulţi oameni limitaţi: nu mai zic că nu scriu corect şi că, în principiu, nu pot transmite altă valoare copiilor, dar nici măcar nu pot argumenta acest refuz vehement”, a mai declarat un părinte.

Cine prelucrează testele antigen

Potrivit informaţiilor oferite de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, testarea cu teste antigen rapide se recomandă elevilor simptomatici a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învățământ, cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare. Personalul medical al unității de învățământ este informat de către DSP asupra modului de recoltare corectă, a prelucrării și interpretării testului. Toate testele rapide sunt efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ şi vor fi raportate către DSP. Testele rapide sunt puse la dispoziția unităților de învățământ de către DSP-urile județene.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parintii sunt speriati sa nu fie descoperiti prin intermediul copiilor ca sunt pozitivi si sa fie bagati in carantina
2
0
Mare dreptate ai omule! Si toate astea se datoreaza imbecililor de parinti!
2
3
ce vremuri
2
0
Infectia este confirmata prin testele de anticorpi. Nu orice raceala sau muci sau tuse este covid. Iar orice actiune facuta asupra unei persoane, fara permisiunea ei sau a parintelui, daca e vorba de copii, se numeste cumva, prima formula care imi vine in minte fiind fascism medical. Totul suportam, dar pana la copii! STOP!
3
4
In primul rand, un elev care prezinta simptome nu prea ar avea ce cauta la scoala. Sa ii faca teste rapide, cu rata foarte mare de rezultate false, presupune ca o buna parte din cei testati, vor fi fals pozitivi. Rezultatul va atrage reactii imediate, plus ca oricum, pentru validare, deoarece este cunoscuta inacuratetea testelor rapide, se face test PCR-RT. Atunci pentru ce mai agitam spiritele cu teste rapide cand tot PCR confirma?
16
1
motivul pentru care generatiile noi sunt din ce in ce mai slabe. o sa avem numai generatii de fatalai in acest ritm!
17
4
Exista intre cadrele medicale asa multi tampiti, corupti, incompetenti, jigodii ca nu ai curaj sa iti expui copilul la evaluarea lor. Gresesc testul, te gaseste pozitiv si iti baga toata familia in puscaria medicala.
20
5
Multi parinti tampiti!!! Corect exista teste antigen din saliva, nu din sange, la fel de rapide ......dar in comuna primitiva Constanta .....
10
17
Exista teste Antigen de saliva.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468